×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-14
Šonedēļ Siguldas novadā: Pasaules kauss bobslejā un skeletonā, olimpisko medaļu pasniegšana un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti atbalstīt Latvijas un pasaules labākos atlētus bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, kur norisināsies noslēdzošās Pasaules kausa sacensības bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalīsies arī skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, bobslejists un Siguldas novadnieks Ralfs Bērziņš, bobslejists Oskars Ķibermanis, kā arī olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Zīmīgi, ka šajās sacensībās sestdien, 15. februārī, plkst. 15.00 Siguldas trasē Latvijas bobslejistiem tiks pasniegtas pārdalītās 2014. gada ziemas olimpisko spēļu medaļas. Nedēļas nogalē notiks arī vairāki kultūras pasākumi – tautas deju koncerts “Draudzības pinekļos” Siguldas pagasta Kultūras namā, atpūtas vakars “Mīlestībai dāvāju laiku” Allažu pagasta Tautas namā, savukārt kultūras centrā “Siguldas devons” apmeklētājiem būs iespēja baudīt ģimenes konfliktkomēdiju “Slaktiņa dievs”.

Piektdien, 14. februārī

  • plkst. 17.00 tautas deju koncerts “Draudzības pinekļos” Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Koncertā Siguldas novada deju kolektīvi “Vizbulīte”, “Purenīte”, “Avotiņi”, Laurenču sākumskolas dejotāji un viņu draugi no Cēsīm, Jūrmalas, Limbažiem, Olaines izdejos XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku “Nāc gavilēt” repertuāru. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 2 eiro. Biļetes būs iespējams iegādāties stundu pirms koncerta pasākuma norises vietā.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • plkst. 18.00 Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā. Sacensības bobslejā sievietēm bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts četrās dažādās disciplīnās, Siguldā norisināsies no 14. līdz 16. februārim. Pasaules kausa posma sacensību apmeklējums ir bez maksas. Aicinām atbalstīt Siguldas novada, Latvijas un pasaules sportistus!
    Plašāka informācija un sacensību programma aplūkojama šeit.
  • plkst. 21.00 atpūtas vakars “Mīlestībai dāvāju laiku” Allažu pagasta Tautas namā.
    Pasākumu vadīs iluzionists un triku meistars Toms Felkers, ar aizraujošu deju mūziku priecēs grupa “Kreisais pagrieziens”. Pasākums pie galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu. Galdiņu iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 28309186. Biļetes cena – 8 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 7 eiro.

Sestdien, 15. februārī

  • plkst. 10.00 “FK Sigulda” kausa izcīņa telpu futbolā Siguldas Sporta centrā.
    Turnīrā piedalīsies astoņas komandas, kas tiks iedalītas divās apakšgrupās – komandas no Valmieras, Raunas, Priekuļiem, Līgatnes, Ropažiem un Rīgas. Siguldu sacensībās pārstāvēs viena komanda. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • plkst. 11.00 5. Siguldas novada skolēnu sacensības šahā Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    • plkst. 12.00 sacensības skeletonā vīriešiem;
    • plkst. 15.00 2014. gada ziemas olimpisko spēļu medaļu pasniegšana Latvijas bobslejistiem. Bobslejā četriniekiem olimpisko zeltu saņems Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Savukārt olimpiskās bronzas medaļas divnieku vērtējumā tiks pasniegtas O. Melbārdim ar D. Dreiškenu;
    • plkst. 16.30 Pasaules kausa 7. posms bobslejā divniekiem.

Sacensību laikā Siguldas trases teritorijā būs izvietoti vairāki videoekrāni, kā arī izklaides un ēdināšanas vietas. Apmeklētājus priecēs arī plaša kultūras programma – sestdien sacensību starplaikos muzicēs grupa “Colt”.
Domājot par satiksmes dalībnieku un pasākuma apmeklētāju ērtībām, pieejama automašīnu stāvvietu karte. Sacensību līdzjutējus aicinām mašīnas novietot pilsētas lielākajos stāvlaukumos: pie kultūras centra “Siguldas devons”, stāvlaukumā Raiņa ielā 3, kā arī stāvlaukumā pie Siguldas Jaunās pils vārtiem un pie Krišjāņa Barona pieminekļa Pils ielā 14A.  Savukārt 15. un 16. februārī sacebsību apmeklētāji no stāvlaukuma Pils ielā 14A pie Krišjāņa Barona pieminekļa aicināti izmantot bezmaksas transfēru uz bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” finiša zonu, kas kursēs katras 30 minūtes. Sestdien, 15. februārī, laikā no plkst. 13.00 līdz 15.30 transfērs kursēs katras 15 minūtes.

Svētdien, 16. februārī

  • Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    • plkst. 10.00 Pasaules kausa pēdējais posms skeletonā sievietēm;
    • plkst. 13.30 Pasaules kausa noslēdzošais posms bobslejā vīriešu divniekiem.

Svētdien sacensību starplaikos uzstāsies latviešu rokgrupa “Pērkons”.

  • plkst. 17.00 Latvijas Nacionālā teātra izrāde “Slaktiņa dievs” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Komēdija stāsta par kādas situētas ģimenes 11 gadus vecu atvasi, kas skolā sadevusi pa seju otras tikpat situētas ģimenes 11 gadus vecajam puikam. Taisnības meklējumos abi pāri apmaldās pārliecībā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un kāda ir pati pasaules kārtība. Lomās – Inga Misāne-Grasberga, Evija Krūze, Jānis Āmanis, Mārtiņš Egliens. Autore: Jasmīna Rezā; režisore: Daiga Kažociņa. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra “Siguldas devons” kasē. Biļetes cena – no 8 līdz 10 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

  • Siguldas pilsētas vidusskolas 1. mākslu klases gleznošanas darbu izstāde “Pacietības mērs” mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. stāva gaitenī
  • Tēlnieka, skulptora Mark Sun Roz (Marka Rožencova) izstāde “Why not?” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Mākslinieces Elīnas Brasliņas bērnu grāmatu ilustrācijām veltīta tematiska izstāde “Ieraudzīt tekstā!” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde “Metens brauca pār kalniņu, Saules groži rociņā” Jūdažu bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde “Putnu Jāņa fenomens. Jānim Brikmanim – 80” Siguldas novada bibliotēkā
  • Skolēnu novadpētniecisko darbu izstāde “Te varētu tapt muzejs” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāžu cikla “Latvijas kultūras kanons literatūrā” izstāde “Dzejnieka Ulda Bērziņa dzeja” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde “Ieskatījās pagātnē, kļuva pazīstams nākotnē. Rakstniekam Jēkabam Janševskim – 155” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde “Pasaules Drošāka interneta diena 2020” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde “Latvijas kultūras alfabēts” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Gleznotājas Aijas Princes izstāde mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • 5. mākslas klases gleznošanas darbu izstāde “Kalni” Mākslu skolā “Baltais flīģelis” Mākslinieku grupas zīmējumu izstāde “Figura” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Dabas aizsardzības pārvaldes izstāde “Līgatnes dabas takas toreiz un tagad” Siguldas novada bibliotēkā
  • Vitolda Kucina gleznu izstāde “Lamanša kods” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Siguldas novada Tautas lietišķās mākslas studijas izstāde veltīta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Tekstilmākslinieka Egila Rozenberga izstāde kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Gleznotājas Agitas Zālītes studijas izstāde Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi