×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-14
Aicina pieslēgt īpašumus centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem

Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Saltavots” uz šā gada 1. janvāri apkopojis informāciju par tiem nekustamajiem īpašumiem Siguldas novadā, kuriem bija izsniegti tehniskie noteikumi par pieslēgšanos centralizētajiem ūdensapgādes un/vai sadzīves kanalizācijas tīkliem. SIA “Saltavots” pārstāvji atklāj, ka vairāki nekustamie īpašumi aizvien nav pieslēgti centralizētajiem tīkliem, tāpēc uzsākta šo īpašumu apsekošana.

Centralizēto sadzīves kanalizācijas pakalpojumu izmantošana ir aktuāla tiem nekustamo īpašumu īpašniekiem, kuri nav pieslēgušies centralizētajai kanalizācijas sistēmai un uz kuriem attiecas Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 17 “Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Siguldas novadā”, kas apstiprināti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu” un stājās spēkā 2019. gada augustā. Pašvaldības saistošajos noteikumos ir noteiktas vairākas prasības, kas jāievēro decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem, tostarp prasība decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrēt līdz 2021. gada 31. decembrim.

Jau ziņots, ka decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrāciju un reģistra uzturēšanu Siguldas pilsētas teritorijā, pagastu teritoriju blīvi apdzīvotajās vietās – Ķiparos, Kalnabeitēs, Peltēs, kā arī Jūdažu, Mores un Allažu ciemos – veic ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu nodrošinātājs SIA “Saltavots”. Tāpat SIA “Saltavots” informē īpašniekus par uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu izvešanas kārtību un decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu saņemšanas dokumentācijas uzglabāšanas nepieciešamību, kā arī decentralizēto kanalizācijas sistēmu kontroli un uzraudzību.

Saskaņā ar iepriekš norādītajiem Ministru kabineta noteikumiem visiem decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem, kuriem ir rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, bet nav iekārtas ražotāja tehniskās dokumentācijas līdz šā gada 1. janvārim bija jānodrošina, ka atbilstošs komersants apseko decentralizēto kanalizācijas sistēmu un izsniedz decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašniekam apliecinājumu par iekārtas tehnisko stāvokli un norādījumus tās ekspluatācijai. Lai reģistrētu ekspluatācijā pieņemtu decentralizētās kanalizācijas sistēmu, jāiesniedz decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrācijas apliecinājums SIA “Saltavots” Klientu daļā Lakstīgalas ielā 9B, Siguldā, sūtot pa pastu: SIA “Saltavots”, Lakstīgalas iela 9B, Sigulda, Siguldas novads, vai sūtot uz e-pasta adresi klienti@saltavots.lv. Reģistrācijas apliecinājumu iespējams iesniegt arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, Mores pagasta pārvaldē, Siguldas ielā 11, Morē, vai Allažu pagasta pārvaldē, Birzes ielā 4, Allažos.

Atgādinām, ka, pieslēdzoties centralizētajai kanalizācijas sistēmai, ir iespēja izmantot pašvaldības līdzfinansējumu: 100% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro par viena nekustamā īpašuma pieslēgumu var iegūt personas ar I invaliditātes grupu, kā arī ģimenes ar trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu un daudzbērnu ģimenes. Savukārt uz finansējumu 50% apmērā, bet ne vairāk kā 1500 eiro var pretendēt gan fiziska, gan juridiska persona katram pieslēgumam.

Plašāka informācija decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi