×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-14
Jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Maikls Kivanuka

Siguldas pilsdrupu estrādē 21. jūnijā uzstāsies britu mūziķis Maikls Kivanuka kopā ar savu pavadošo sastāvu un sirdi aizkustinošām dziesmām, apmeklētājiem radot tikai patīkamas emocijas. Ģitāras virtuozs Siguldā prezentēs savu jaunāko albumu “Kiwanuka”, kas tika nosaukts mākslinieka vārdā, īpaši izceļot viņa identitāti. Albums prasmīgi diskutē par tādiem sarežģītiem jautājumiem kā rases identitāte, vardarbība, neuzticēšanās un šaubas.

Kivanuka ir īsts tīrradnis, kas apciemojis Latviju savas karjeras pašos pirmsākumos 2013. gadā, kad uzstājās festivālā “Positivus”. Kopš šīs uzstāšanās, ko daudzi atzina par festivāla labāko priekšnesumu, Kivanuka Latvijā ir īpaši gaidīts. Ugandas bēgļa bērns ir patiesi izcils mākslinieks, kurš nebaidās dziedāt par neērtām tēmām. Viņš ar lepnumu nes Ugandas vārdu un sapņo kādreiz uzstāties arī tur.

Savas darbības pirmsākumos Maikls piedalījās citu mūziķu projektos un ierakstos un nekad nav pat sapņojis par solo karjeru. Vēl pirms sava debijas albuma iznākšanas viņš dalīja skatuvi ar pašu Adeli. Popmūzikas superzvaigzne izvēlējās viņu par iesildītāju savai vērienīgajai koncerttūrei, kas ir nozīmīgs sasniegums jaunietim, kuram tajā laikā bija iznākušas vien pāris dziesmas. Kritiķu atzinību viņš izpelnījās 2012. gadā ar debijas albumu “Home Again”. Otrais albums “Love & Hate” ir ievērojami vairojis Kivanukas atpazīstamību un popularitāti, nodrošinot stabilu vietu slavas virsotnē.

Pēc tam viņš parakstīja līgumu ar “Polydor”, ieguvis “BBC Sound of 2012” balvu, pārspējot tādas zvaigznes kā “Skrillex” un Frenku Oušenu. Pasaulei kļuva skaidrs - ir piedzimis ģitāras virtuozs, kura dzidrais radošums organiski savijas ar viņa maigo garu un sulīgo balsi. Viņa uzstāšanās festivālos nākušas apbrīnot pat lielās mūzikas zvaigznes. Gadu vēlāk mākslinieks saņēma zvanu no Kanje Vesta, kurš ierosināja sadarboties albuma “Yeezus” sakarā. Klasiskais blūzs un džezs – tieši pagātnes varoņi ir viņa lielākie iedvesmas avoti. Varbūt tieši tāpēc viņa ieraksti un uzstāšanās rada iespaidu, ka ir iespējams ceļot laikā.

Džimijs Hendrikss, Bils Viters, Otiss Redings, Bobs Dilans un Džils Skots Herons ir mainījuši viņa dzīvi un atstājuši uz viņu neizdzēšamu iespaidu, turklāt Kivanuka bieži tiek salīdzināts ar viņiem.

Aizvadītais gads mūziķim ir bijis pārsteidzošs, jo izpelnījies daudzas ietekmīgas publikācijas, un mūzikas kritiķi mākslinieka ierakstu uzskata par gada svarīgāko albumu. “The Guardian” albumu sauca par “vienu no desmitgades nozīmīgākajiem”, un žurnāls “Rolling Stone” ierosina noteikti noklausīties to no sākuma līdz beigām. Šis ir mūziķa trešais studijas albums.

Kivanuka izmanto radošo mūzikas valodu, lai paustu savu viedokli un izteiktu savu nostāju. Viņa dziesmas ir personisks veltījums afroamerikāņu kultūrai. Drosmīgs, ļoti melodisks, muzikāli piesātināts un izaicinošs ieraksts. Tas ir enerģijas pilns un pavisam nedaudz melanholisks. Dziesmas lieliski turpina viena otru. Maikls Kivanuka nebaidās parādīt savu patieso seju – viņš ir intraverts, nedzenas pēc modes, naudas un slavas.

Pirms dažām dienām “Brit Awards” izvirzīja “Kiwanuka” ierakstu gada albumam, un tā autors tika nominēts par gada mākslinieku. Līdz šim Kivanuka ir divas reizes nominēts arī “Mercury” balvai. Rudenī viņam tika piešķirta speciālbalva no žurnāla “Q Magazine”. Maikls Kivanuka ir viens no interesantākajiem šī brīža britu mūziķiem, kā arī vienkārši ļoti sirsnīgs cilvēks.

Albuma tapšanā Maiklam palīdzēja “Grammy” ieguvušais talantīgais producents un mūziķis Danger Mouse, kurš strādā tikai ar ievērojamām zvaigznēm: Gorillaz, Red Hot Chilli Peppers, The Black Keys, ASAP Rocky un daudziem citiem. Tagad arī Maikls Kivanuka ir šajā sarakstā.

Līdz šim Kivanukas tūrē ir notikuši jau 43 koncerti, no kuriem lielākā daļa ir bijuši pilnībā izpārdoti. Vasarā mūziķis apmeklēs arī svarīgākos festivālus Eiropā. 27. novembrī savu lielāko koncertu viņš sniegs “Alexandra Palace” Londonā.

Biļetes iepriekšpārdošanā ar atlaidi pieejamas www.bilesuserviss.lv, kuru iegādei nepieciešams īpašs kods, ko var iegūt no aģentūras “8 Days A Week”. Uzrakstot ziņojumu, ir iespēja iegūt kodu un nopirkt biļeti par īpašu cenu.​

Youtube

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi