×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-17
Pasaules kausa izcīņā skeletonā brāļiem Dukuriem dubultuzvara; Ķibermanim zelts bobslejā

Pulcējot vairākus tūkstošus līdzjutēju pagājušajā nedēļas nogalē, no 14. līdz 16. februārim, bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” norisinājās Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēdzošais posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts četrās dažādās disciplīnās. Mājas trasē ar pārliecinošu dubultuzvaru skeletona sacensībās sestdien triumfēja brāļi Dukuri! Uzstādot jaunu trases rekordu 49,94 sekundes, Martins ieguva 11. Eiropas čempiona titulu un 9. Pasaules kausa kopvērtējuma uzvaru. Tomass aizraujošā braucienā ierindojās 2. vietā.

Pasaules kausa sacensību laikā svinīgā apbalvošanas ceremonijā tika godināti Latvijas bobslejisti, kuri tūkstošiem atbalstītāju klātbūtnē tika apbalvoti ar 2014. gada pārdalītajām Soču ziemas olimpisko spēļu medaļām. Zelta medaļu bobsleja četriniekos ieguva Oskars Melbārdis, siguldietis Jānis Strenga, Daumants Dreiškens un Arvis Vilkaste, bet bronzas medaļu divniekos – Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

Savukārt svētdien bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis pārliecinoši izcīnīja Eiropas čempionu titulu bobslejā divniekiem un arī uzvarēja Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā. Pasaules kausa kopvērtējumā Ķibermanim 2. vieta. Savukārt Oskara Melbārža ekipāža Eiropas čempionātā finišēja ceturtā.

Pasaules kausa pēdējā posmā skeletonā Eiropas čempiones titulu ieguva krievu sketoniste Jeļena Ņikitina, viņai arī uzvara šajā pasaules kausa posmā. 2. vietā Šveices sportiste Marina Džiraldoni, bet trešā – austriete Janīna Floka. Diemžēl Latvijas skeletonistei Endijai Tēraudai diskvalifikācija, jo nebija uzlikts sacensību dalībnieka numurs.

Sacensību starplaikos skatītājus priecēja grupa “Colt”, kā arī latviešu rokgrupa “Pērkons”, kopīgi izdziedot tādas dziesmas kā “Tu slīdēji pa slidotavu”, “Zaļā dziesma”, “Gandrīz tautasdziesma” un citas.

Domājot par satiksmes dalībnieku un pasākuma apmeklētāju ērtībām, apmeklētājiem no stāvlaukuma Pils ielā 14A pie Krišjāņa Barona pieminekļa 15. un 16. februārī bija iespēja izmantot bezmaksas transfēru uz bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” finiša zonu. AS “Cata” pārstāvji apkopojuši transfēra noslodzi pasākumu dienās – 15. februārī transfēru (abos virzienos kopā) izmantoja 2380 sacensību līdzjutēji, savukārt svētdien – 260 apmeklētāji.

Lepojamies ar sportistu panākumiem!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi