×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-18
Novadā notiek bīstamo koku apzināšana un zāģēšana

Spēcīgo vēja brāzmu dēļ šīs nedēļas sākumā Siguldas novadā daudzviet bija vērojami bojājumi elektropārvades līnijās, savukārt vietām pilsētvidē – Raiņa parkā, Mazās Pēteralas ielā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā pie Gūtmaņa alas un citviet – nogāzušies koki. Siguldas novada pašvaldība un Dabas aizsardzības pārvalde turpinās izvērtēt kokus, kas apdraud cilvēku dzīvības, un līdz putnu ligzdošanai veiks bīstamo koku zāģēšanu. Pārējie koki, kas ir iezīmēti (potenciāli bīstamie), tiks novēroti.

Izvērtējot kokus, kas apdraud cilvēku dzīvības, pašvaldības zaļumsaimniecības speciālisti veic bīstamo koku zāģēšanu Gagarina birzī (teritorija iepretim veikalam “Elvi” Ausekļa ielā) un Raiņa parkā.

Jau ziņots, ka pērn pavasarī, izstrādājot Siguldas identitāti veidojošu tematisko plānojumu, ir veikta centra zonas kokaugu izvērtēšana un, ņemot vērā koku stāvokli, Raiņa parkā un Gagarina birzī paredzēts veikt apstādījumu pārveidi un uzlabošanu. Koku un apstādījumu izvērtēšanas laikā arboristi konstatējuši, ka Raiņa parkā un Gagarina birzī, ņemot vērā koku slikto stāvokli, ko sekmējusi teritorijas nepilnvērtīgā ūdens aprite un kaitēkļu postījumi, jāveic vairāku bīstamo koku izciršana, lai izvairītos no potenciālajiem draudiem iedzīvotājiem; vietā pilsētvidē tiks iestādīti pilsētas apstādījumiem atbilstošāki koki, vienlaikus šīs teritorijas sakopjot un pielāgojot novadnieku atpūtai.

Pašvaldības mērķis ir palielināt apstādījumu īpatsvaru un esošo stādījumu kvalitāti pilsētas publiskajā ārtelpā, pievēršot uzmanību apstādījumu izvietojumam un apjomam visos turpmākajos ielu un ceļu būvprojektos, kā arī sabiedriska rakstura objektu labiekārtojumos, tādēļ dažkārt, lai uzlabotu pilsētas apstādījumu kvalitāti, ir jāpieņem lēmums par neperspektīvu, nedrošu vai bīstamu, slimību vai kaitēkļu bojātu koku nomaiņu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi