×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-19
Aizvadītas skolēnu tērpu un radošo darbnīcu skates

19. februārī Mākslu skolā “Baltais flīģelis” norisinājās tērpu skate un radošo darbnīcu I kārtas skate, kurā novada skolēni piedalījās ar tērpu kolekciju un divām radošajām darbnīcām. Iedvesmojot dalībniekus un skates vērotājus, mūsdienu deju grupas “A-Zarts” dejotāji pasākuma sākumā sniedza vairākus priekšnesumus.

Skatē bija pieteikta tērpu kolekcija “Putni”, kuru veidojuši 2.–5. klases audzēkņi no Siguldas novada Jaunrades centra Tekstilmākslas studijas un tērpu dizaina darbnīcas un pulciņa “Rajona dejas” (skolotājas Ieva Vanaga, Sabīne Birzniece un Evija Šverna). Skatē piedalījās arī trīs radošās darbnīcas – Siguldas novada Jaunrades centra brīvā laika pavadīšanas centra “Ideju namiņa” radošā darbnīca “Latvju rakstu zīmju mandalas” (2.–5. klases skolēni, skolotāja Sandra Kondrāte); Siguldas novada Jaunrades centra radošo darbu studijas “Rotas” radošā darbnīca “Vainags” (4.–5. klases skolēni, skolotāja Edīte Kurtiņa); Olaines 2. vidusskolas radošo darbu studijas “Keramika” radošā darbnīca “Vainags” (6. klases skolēni, skolotāja Kristīna Boļšedvorova).

Žūrijas komisijā piedalījās Siguldas 1. pamatskolas skolotāja Kristīne Gailīte (2017. gadā Mores pamatskolas skolēni skolotājas Kristīnes Gailītes vadībā tērpu skatē ieguva galveno balvu), mūsdienu deju studijas “A-Zarts” vadītāja Guna Briža, māksliniece Zinaīda Ceske un jaunā žurnāliste, jaunatnes darbiniece Elza Ostrovska. Tērpu kolekcijas un darbnīcu autori saņēma vairākus ieteikumus satura un formas pilnveidojumiem. Novērtējot skatēs prezentētos projektus, žūrija vienbalsīgi nolēma visiem skates dalībniekiem sniegt iespēju piedalīties II kārtas skatē, tādējādi dodot iespēju skolēniem cīnīties par dalību XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumos.

Jau ziņots, ka XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, kas norisināsies no 6. līdz 12. jūlijam, kultūras, mākslas un mūzikas telpā “Hanzas perons” notiks skolēnu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde, kurā būs eksponēti laureātu darbi no visas Latvijas interešu izglītības pulciņiem un studijām. Savukārt radošās darbnīcas dziesmu un deju svētku laikā norisināsies Vērmanes dārzā. Lai iekļūtu laureātu vidū, skolēniem ar saviem darbiem jāpiedalās vairākās atlases kārtās: vispirms darbi tiek vērtēti skolā, tad novadu apvienības – Salaspils, Siguldas, Garkalnes, Carnikavas, Ikšķiles, Ķekavas un Olaines novadu skatē, no kuras labākie tiks virzīti uz reģionālo skati Jūrmalā, kas norisināsies laikā no 23. marta līdz 7. aprīlim. Savukārt reģionālās skates labākie darbi nonāks skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumos. 

Apsveicam laureātus!

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi