×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-20
Restaurācijas darbnīcas ugunsgrēkā iznīcināti atsevišķi Jaunās pils interjera elementi

Siguldas novada pašvaldība ir saņēmusi informatīvu vēstuli no būvnieka SIA “ReRe būve 1”, ka viņu apakšuzņēmēja SIA “ReRe meistari” darbnīcā Rīgā noticis postošs ugunsgrēks 2019. gada 11. jūlijā, par kuru ierosināta krimināllieta. Būvuzņēmējs informēja, ka šajā darbnīcā atradās daļa Siguldas Jaunās pils interjera elementu, kuriem tika veikti restaurācijas darbi un kuri tur uzglabājās līdz iespējai atgriezieties Siguldas Jaunajā pilī.

Siguldas novada pašvaldība atbildes vēstulē būvuzņēmējam ir pieprasījusi paskaidrojumus par notikušo, kā arī par to, kāpēc informācija netika sniegta savlaicīgi. Saskaņā ar savstarpēji noslēgto līgumu, būvuzņēmējam nekavējoties jāinformē par jebkādiem apstākļiem, kas traucē Siguldas Jaunās pils pārbūvi un restaurāciju. Papildu informācijas iegūšanai pašvaldības pārstāvji kopā ar ekspertiem apsekos restaurējamos interjera objektus. Kopējas sadarbības rezultātā jānodrošina, lai šis negadījums netraucētu plānotajam Jaunās pils nodošanas termiņam, kā arī paneļi tiktu restaurēti līdzvērtīgā izpildījumā un nezaudētu savu unikālo interjera vērtību.

Siguldas Jaunās pils restaurējamie interjera elementi tiek atjaunoti četrās dažādās darbnīcās Rīgā. Saskaņā ar uzņēmēja sākotnēji pausto informāciju pašvaldībai ir zināms, ka Siguldas Jaunās pils vērtīgākie priekšmeti ir saglabājušies un lielākā un vērtīgākā daļa nav cietuši, piemēram, svētku zāles paneļi, svētku zālē unikālās intersijas tehnikā izstrādātās četras kompozīcijas, kā arī koka kāpnes un gleznas. Savukārt SIA “ReRe meistari” apstiprina, ka ugunsgrēkā sadeguši dekoratīvie radiatoru paneļi, garderobes sienu paneļi, kā arī lasītavas sienu paneļi un ēdamzāles sienu segums.

Pašvaldība ir saņēmusi apstiprinājumu no SIA “ReRe meistari” par to, ka zaudētās kultūras vērtības tiks izgatavotas no jauna un līdzvērtīgas esošajām. Saņemot informāciju par notikušo, pašvaldība lūgusi arī vadlīnijas Nacionālajai kultūras mantojuma pārvaldei interjera objektu atjaunošanā un noteikt zaudēto objektu vērtību.

Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas darbi tiek veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalstu. Projekta ietvaros plānotais enerģijas ietaupījums ir 173 840 kWh gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 32 470m,86 kg CO₂/gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi