×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-20
No 2. marta būs izmaiņas AS “CATA” autobusu maršrutos

AS “CATA” pārstāvji informē, ka 2. martā spēkā stāsies izmaiņas autobusu atiešanas laikiem maršrutā Rīga–Sigulda, Rīga–Ragana–Sigulda, bet maršrutā Sigulda–Nurmiži tiks slēgti visi reisi, to vietā nodrošinot jaunus. Lai Siguldas pilsētas robežās uzlabotu satiksmi uz Ķipariem, Laurenču sākumskolu, Līvkalniem un Gleznotājkalnu, no marta tiks veiktas izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos Siguldā. Plānots mainīt autobusu kursēšanas laikus uz Kaķīšiem un Institūtu. Maršrutā Sigulda–Ķipari paredzēts slēgt visus reisus, to vietā nodrošinot jaunus. Pavisam tiks slēgti maršruti: Sigulda–Gleznotājkalns un Sigulda–Institūts, kas 80% gadījumu dublēja autobusu Nr. 3113 Sigulda–Kaķīškalns–Institūts–Sigulda. Sabiedriskā transporta izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Siguldas novada iedzīvotāju ierosinājumiem un Siguldas novada Teritorijas plānojumu.

Ieviešot izmaiņas autobusu maršrutos un atiešanas laikos, tiks uzlabota sabiedriskā transporta pieejamība novada iedzīvotājiem, kuri dzīvo Gleznotājkalna, Līvkalnu un Televīzijas ielas tuvumā – autobuss Nr. 3111 Sigulda–Ķipari un autobuss Nr. 5607 Sigulda–Nurmiži turpmāk kursēs maršrutā pa Televīzijas ielu. Turklāt maršrutā tiks atklātas jaunas pieturas: pie Valsts policijas (Miera iela 2), privātā bērnudārza “Pumpurdārzs” (Līvkalna iela 26), un pie Dārza, Televīzijas un Nurmižu ceļa krustojuma. Tāpat šo autobusu maršrutos iekļauta pietura “Gleznotājkalns”.

Plānotās izmaiņas autobusu maršrutos, kas kursē pa Siguldu:

  • Nr. 3111 Sigulda–Ķipari: slēgti visi esošie reisi, to vietā atklājot jaunus reisus.
  • Nr. 3113 Sigulda–Kaķīškalns–Institūts–Sigulda: mainīti reisu laiki, atklāti jauni reisi. Mainot reisu izpildes laikus un kursēšanas virzienu maršrutā turpmāk tiks nodrošinātas iespējas nokļūt no Institūta pieturas uz Siguldas centru, tirdzniecības centru “Šokolāde” un Laurenčiem. Savukārt Laurenču skolas audzēkņiem būtiski uzlabosies iespējas pēc nodarbībām skolā nokļūt Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, Siguldas Sporta centrā vai uz mājām.

Plānotās izmaiņas reģionālās nozīmes maršrutos:

  • Nr. 6255 Rīga–Sigulda: darba dienās atklāts jauns reiss no Siguldas autoostas uz Rīgas autoostu – plkst. 5.00 (caur Institūtu); grozīts autobusa atiešanas laiks no Siguldas autoostas plkst. 8.25 (iepriekš plkst. 8.40), reisā iekļaujot pieturu “Institūts”; reisā no Rīgas autoostas plkst. 22.40 iekļauta pietura “Vidzemes šoseja”;
  • Nr. 5612 Rīga–Ragana–Sigulda: darba dienās slēgts reiss no Siguldas autoostas līdz Raganai plkst. 6.50, to paredzot sestdienās; darba dienās atklāts jauns reiss no Rīgas autoostas uz Siguldas autoostu plkst. 6.20 caur Raganu;
  • Nr. 5607 Sigulda–Nurmiži slēgti visi esošie reisi, to vietā atklājot jaunus reisus.

Atgādinām, ka sadarbībā ar pašvaldību skolēni un noteiktas Siguldas novada iedzīvotāju grupas, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, var pārvietoties bez maksas. Braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā,uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, var saņemt Siguldas novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos “Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā” noteiktās kategorijas. Lai saņemtu autobusa biļeti ar 100% braukšanas maksas atlaidi, Siguldas novada iedzīvotājiem, kuriem pienākas braukšanas maksas atlaide, būs nepieciešams uzrādīt Siguldas novada iedzīvotāja ID karti. Pasažieriem, kuri nevarēs uzrādīt derīgu Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, jāmaksā pilna biļetes cena atbilstoši AS “CATA” cenrādim. ID kartes darbības traucējumu gadījumā aicinām vērsties Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3.

Sabiedriskā transporta izmantošanas rādītājus pastāvīgi izvērtē par to atbildīgās institūcijas, un iegūtie dati tiek izmantoti sabiedriskā transporta sistēmas turpmākai pilnveidošanai. Jāatzīmē, ka, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, tiek samazināta transportlīdzekļu kustības intensitāte pilsētā un līdz ar to mazinās arī automašīnu izplūdes gāzu piesārņojums pilsētvidē.

Plašāka informācija par AS “CATA” autobusu maršrutiem un to atiešanas laikiem pieejama šeit, kā arī www.1188.lv tīmekļa vietnē, Siguldas tūrisma informācijas centros (TIC), pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3. Tāpat novadnieki un Siguldas viesi var ērti orientēties sabiedriskā transporta maršrutos un reisos, izmantojot Siguldas mobilo lietotni.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi