×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-21
Palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts līdzfinansējuma apmērs privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb sertificētajām auklēm. Jaunais atbalsta apmērs noteikts, ņemot vērā vidējās izmaksas Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Lai nodrošinātu līdzfinansējumu privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem, 2020. gadā pašvaldības budžetā kopumā plānoti 380 000 eiro.

Šogad, ja bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu, nav nodrošināts ar vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un apmeklē privāto izglītības iestādi, līdzfinansējuma apmērs palielināts līdz 222,98 eiro līdzšinējo 204,12 eiro vietā mēnesī, bet par bērniem, kuri apgūst obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, atbalsts palielināts līdz 144,98 eiro. Jaunais līdzfinansējuma apmērs tiek piemērots no 2020. gada sākuma, un šobrīd tiek veikti līgumu grozījumi un pārrēķini tiem rēķiniem, ko bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēji un privātās pirmsskolas izglītības iestādes iesniedza par šā gada janvāri un februāri. Līdzfinansējuma apmērs stāsies spēkā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā – pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinājuma.

Jau vairākus gadus pašvaldības līdzfinansējums privātajām izglītības iestādēm tiek saglabāts arī tiem bērniem, kuriem nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, bet vecāki izvēlas privātās pirmsskolas izglītības iestādes pakalpojumus – līdz šim pašvaldības atbalsta apmērs mēnesī par vienu bērnu no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad bērns uzsāk obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, bija 192,66 eiro, bet 2020. gadā līdzfinansējums šiem bērniem būs 198,46 eiro. Bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, bet kuru vecāki būs atteikuši vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldības atbalsts būs 120,46 eiro.

Savukārt bērniem, kuri saņem sertificētu auklīšu pakalpojumus, gadījumos, kad pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldības līdzfinansējums palielināts līdz 138,32 eiro mēnesī. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 38 “Par kārtību, kādā Siguldas novada pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam” jāatzīmē, ka atbalsta apmērs bērnu uzraudzības pakalpojumam tiek samazināts par 50%, ja bērnam piedāvāta vieta pašvaldības bērnudārzā un ja Siguldas novadā deklarēts tikai bērns un viens no vecākiem uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00.

Jāpiemin, ka atšķirībā no obligāta pienākuma nodrošināt pieejamību pirmsskolas izglītības apguvei izglītības iestādē, pašvaldībai normatīvajos aktos nav noteikts pienākums nodrošināt arī alternatīvu bērnu uzraudzības pakalpojuma saņemšanu – Siguldas novada pašvaldība ir viena no nedaudzajām pašvaldībām Latvijā, kas šo līdzfinansējumu sava novada iedzīvotajiem nodrošina. 2020. gada sākumā sertificētu auklīšu pakalpojumus Siguldas novada pašvaldībā izmantoja 51 bērns, bet privāto pirmsskolas izglītības iestāžu izmaksu segšanai līdzfinansējumu saņēma 130 novadā deklarētie bērni.

Plašāka informācija par pieejamo atbalstu novadnieku ģimenēm, kuru bērni apmeklēs vai apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī izmanto auklīšu pakalpojumus, pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970914.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi