×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-21
Šonedēļ Siguldas novadā: Siguldas pagasta svētki, sacensības “Siguldas Robotu kauss” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē ar vairākām aizraujošām aktivitātēm gan maziem, gan lieliem norisinās Siguldas pagasta svētki. Novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt arī citus kultūras un sporta pasākumus – koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks VII Latvijas Mūzikas skolotāju festivāla “Skolotāja meistarklase skolēniem” koncerts un improvizācijas teātra izrāde “Gandrīz draugi”, savukārt kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt filmu “Oda”. Sporta cienītājiem norisināsies S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts Fischer Slēpošanas centrā, starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2020” Siguldas Sporta centrā, basketbola sacensības Siguldas Sporta skolā, kā arī sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race” bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.

Piektdien, 21. februārī

  • Plkst. 11.00 S!-Fischer Ziemas skolēnu čempionāts 2020, 1. posms Fischer Slēpošanas centrā.
    Skolēniem sacensībās būs jāveic Super sprinta disciplīna 200 metru distancē. Sacensībām iespējams pieteikties šeit. Dalības maksa – 2,50 eiro.
    Pēc sacensībām notiks pērnā gada čempionāta uzvarētāju – Laurenču sākumskolas – apbalvošana, saņemot jaunu slēpošanas inventāru no Fischer Latvia 1500 eiro vērtībā. Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 VII Latvijas Mūzikas skolotāju festivāla “Skolotāja meistarklase skolēniem” koncerts koncertzālē “Baltais flīģelis”.
    Koncertā būs iespēja baudīt gan klasisko mūziku, gan pazīstamus mūsdienu latviešu autoru darbus solo, duetu un ansambļu atskaņojumā. Koncertā kopā ar kolēģiem no vairākām skolām muzicēs arī Mākslu skolas “Baltais flīģelis” pedagogi. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.

Sestdien, 22. februārī

  • Plkst. 10.00 starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2020” Siguldas Sporta centrā.
    Sacensībās, kas norisinās 22. un 23. februārī, pulcēsies vairāk nekā 500 dalībnieki no Latvijas, tostarp džudo kluba “Sigulda” audzēkņi, kā arī dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Sacensību pirmajā dienā startēs U10, U14 un U18 vecuma grupas. Ieeja līdzjutējiem – bez maksas.
  • Plkst. 10.30 robotikas sacensības “Siguldas Robotu kauss 2020” Siguldas pilsētas vidusskolā.
    Sacensības reizē ir arī viens no 13. Latvijas Robotikas čempionāta sacensību posmiem. Sacensībām reģistrēts rekordliels robotu skaits – 504 roboti. Kopumā pieteikušies 414 dalībnieki, pārstāvot 61 klubu, tostarp Siguldā viesosies arī 11 komandas no Lietuvas. Tāpat “Siguldas Robotu kausā” gaidāms Dron Racing rekords – uz šīm sacensībām pieteikti 34 mazie droni un 19 lielie droni.
    Dalībnieku ierašanās Siguldas pilsētas vidusskolā ir no plkst. 9.00. Aizraujošās sacensības un jauno robotiķu sniegumu aicināti vērot visi interesenti. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • No plkst. 11.00 Siguldas pagasta svētki.
    • Plkst. 11.00 bērnu rīts bērnudārzā “Saulīte”, kur mazajiem svētku svinētājiem līdz plkst. 12.00 iespēja piedalīties izzinošās rotaļās. Kopīgi būs iespēja mācīties izbaudīt emocijas, sajust sevi, loģiski domāt un sadarboties, kā arī izspēlēt lielizmēra galda spēles un baudīt lielo burbuļu priekšnesumus. Ieeja – bez maksas.
    • No plkst. 12.00 līdz 13.00 “Kopienas pusdienas” ar Siguldas pagasta pensionāru biedrību Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā. Pasākumā varēs dalīties ar savām mīļākajām receptēm, kopīgi uz ugunskura vārītu zupu, kā arī baudīt Siguldas pagasta Kultūras nama amatiermākslas kolektīvu priekšnesumus. Pasākumā uzstāsies Siguldas pagasta Kultūras nama pūtēju orķestris Ginta Kalniņa vadībā, bērnu vokālā grupa “Zibsnis” Ata Priedīša vadībā un uz dejām aicinās senioru deju kopa “Preilene”. Ieeja – bez maksas.
    • Plkst. 13.00 pārgājiens kopā ar Siguldas 1. pamatskolas zināšanu glabātāju Ligitu Valaini. Pārgājiena laikā caur atmiņu stāstiem būs iespēja iepazīt Siguldas pagasta vēsturi. Pārgājiena ilgums – aptuveni divas stundas; pulcēšanās pie Siguldas pagasta Kultūras nama. Ieeja – bez maksas.
    • No plkst. 15.00 līdz 19.00 Siguldas novada jaunrades centrs sadarbībā ar jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis” izaicinās ikvienu pārbaudīt savas spējas mūzikas jomā, kā arī iegūt jaunu pieredzi džemojot Siguldas pagasta kultūras nama pagrabstāvā. Notiks tikšanās ar Pēteri Lundi (grupas “The Sound Poets” bundzinieks) un Juri Lisenko, lai iepazītos ar mūziķu ikdienu un kopīgi muzicētu. Tāpat pasākuma laikā plkst. 15.00 norisināsies arī mūziķu telpas “Mūzikas republika” atklāšana. Ieeja – bez maksas.
    • No plkst. 19.00 Jauno pārmaiņu kvinteta “Acumirklis” iedvesmas koncerts Siguldas pagasta Kultūras namā. Ieeja – bez maksas.
    • Plkst. 21.00 deju vakars kopā ar grupu “Zēgevaldes trio” un pasākumu vadītāju Kasparu Brūveli. Pasākums pie galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu. Galdiņus iespējams rezervēt līdz 20. februārim kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē Pils ielā 10. Biļetes cena – 10 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 8 eiro.
      Plašāka informācija par pasākumiem Siguldas pagasta svētkos pieejama šeit.
  • Plkst. 12.00 Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas U14 spēle, Sigulda pret Aizkraukli Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 14.00 “Maxibasket K55” basketbolā Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst .18.00 sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race” VII sezonas 9. posms bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
  • Plkst. 18.00 filma “Oda” kultūras centrā “Siguldas devons”.
    Filma stāsta par izaicinājumiem un stereotipiem, ar kuriem jāsastopas ekstrēmajiem slēpotājiem. Galvenajā lomā – Valmieras Drāmas teātra aktieris Pauls Iklāvs. Filmas sižetā dominē divas galvenās darbības vietas. Viena no tām ir telpa, kurā mitinās galvenais varonis, bet otra – guerrilla filmmaking jeb “partizānu kino” manierē filmēti ekstrēmi triki ar slēpēm vairāk nekā 50 dažādās vietās Latvijā un Igaunijā.
    Pēc filmas noskatīšanās tikšanās ar tās autoriem – Ernestu Cerbuli, Edvardu Lansmani, Eināru Lansmani, Emīlu Ozoliņu un Kasparu Ozoliņu. Biļetes iespējams iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide. Plašāka informācija pieejama šeit.

Svētdien, 23. februārī

  • Plkst. 10.00 starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2020” Siguldas Sporta centrā.
    Sacensību otrajā dienā startēs U12, U16 un U21 vecuma grupas. Ieeja līdzjutējiem – bez maksas.
  • Plkst. 19.00 improvizācijas teātra izrāde “Gandrīz draugi” koncertzālē “Baltais flīģelis”.
    Izrādes laikā būs iespēja izsmieties, baudot šķietami ikdienišķus stāstus brīvā atmosfērā. Piemēram, kā sauc cilvēkus, kuri ir tuvāki nekā paziņas, bet tālāki nekā draugi? Improvizācijas teātra aktieri sevi sauc par pieciem gandrīz draugiem.
    Uz skatuves uzstāsies: gandrīz slavenais Valdis Sils, gandrīz pieklājīgā Elīna Geida, gandrīz 1,7 metrus garā Dita Nitiša, gandrīz pievilcīgais Dzintars Rožkalns un gandrīz plānotais Marģers Majors, kopā pieci gandrīz draugi neatkārtojamā skatuves saspēlē. Biļetes pieejamas “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, kā arī vienu stundu pirms pasākuma norises koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē Šveices ielā 19, Siguldā. Biļetes cena – no 12 līdz 15 eiro.

Izstādes

  • Tēlnieka, skulptora Mark Sun Roz (Marka Rožencova) izstāde “Why not?” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Tematiskā izstāde “Metens brauca pār kalniņu, Saules groži rociņā” Jūdažu bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde “Putnu Jāņa fenomens. Jānim Brikmanim – 80” Siguldas novada bibliotēkā
  • Skolēnu novadpētniecisko darbu izstāde “Te varētu tapt muzejs” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāžu cikla “Latvijas kultūras kanons literatūrā” izstāde “Dzejnieka Ulda Bērziņa dzeja” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde “Ieskatījās pagātnē, kļuva pazīstams nākotnē. Rakstniekam Jēkabam Janševskim – 155” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde “Pasaules Drošāka interneta diena 2020” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde “Latvijas kultūras alfabēts” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Gleznotājas Aijas Princes izstāde mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • 5. mākslas klases gleznošanas darbu izstāde “Kalni” Mākslu skolā “Baltais flīģelis”

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi