×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-24
Aicina kļūt par Jauniešu Saeimas dalībnieku
Jauniešus jau desmito gadu aicina piedalīties projektā Jauniešu Saeima, kas šoreiz norisināsies 17. aprīlī. Jubilejas gadā projekts ir veltīts jauniešu līdzdalībai, tāpēc dalībnieki līdz 25. martam aicināti iesniegt idejas un diskutēt par sev aktuāliem jautājumiem, veicinot jauniešu valstiskuma apziņu un līdzdalību valsts attīstībā. Projekta šī gada galveno tēmu – jauniešu līdzdalība – rosinājuši Jauniešu Saeimas vēstneši – bijušie projekta dalībnieki.
 
Lai kļūtu par projekta dalībnieku, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās tīmekļa vietnē www.jauniesusaeima.lv. Piedaloties vēlēšanās, katram jaunietim jākandidē atsevišķi un kā sava vēlēšanu programma jāpiedāvā kāda sev svarīga ideja. Tāpat kā Saeimas vēlēšanās, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu laikā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu. Balsošana par idejām ilgs no 24. februāra līdz 25. martam.
 
10. Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 17. aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par jauniešu līdzdalību. Jauniešu Saeimas sēdi vadīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Tāpat plānots, ka darbu komisijās vadīs deputāti Artuss Kaimiņš, Juris Rancāns, Inga Goldberga un Artūrs Toms Plešs.
 
Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. 10. Jauniešu Saeimas deputātiem būs iespēja strādāt kādā no četrām komisijām: Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā vai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides un klimata apakškomisijā. Komisijās jaunieši pārspriedīs jautājumus, kas skar medijus un medijpratību, valstiskuma apziņu un patriotismu, reģionu attīstību, kā arī dabas un vides aizsardzību.
 
Projektā deviņu gadu laikā iesniegtas 1125 idejas, un tā dalībnieki sprieduši par veselīgu dzīvesveidu, veselības un sociālo aprūpi, Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts lomas un latviskās identitātes stiprināšanu, izglītības kvalitātes veicināšanu un daudzām citām Latvijai un jauniešiem aktuālām tēmām.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi