×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-27
Sašķirotais iepakojuma apjoms Siguldas novadā pieaudzis par 82%
Siguldas novadā pērn būtiski palielinājies publiski pieejamajos atkritumu šķirošanas punktos sašķirotais iepakojuma apjoms. Kā liecina Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” dati par pērno gadu, salīdzinot ar iepriekšējo, 2018. gadu, sašķirotais iepakojuma apjoms pieaudzis par aptuveni 82%.
 
Īpaši aktīvi iedzīvotāji šķiro tieši vieglo iepakojumu. Šo konteineru tukšošanas skaits pērn, salīdzinot ar 2018. gadu, pieaudzis par 50%. Vidēji uzņēmuma nodrošinātajos publiski pieejamajos šķirošanas konteineros iedzīvotāji sašķirojuši par 96% vairāk vieglo iepakojumu un par 30% vairāk stikla iepakojumu, kas norāda uz iedzīvotāju aktīvu šķirošanas paradumu veidošanos Siguldas novadā.
 
SIA “JUMIS” norāda, ka atkritumu šķirošanas paradumu veidošanās pamatā ir šķirošanas konteineru pieejamība, tāpēc atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums kā vienu no savām prioritātēm ir noteicis otrreizējo izejvielu dalītās vākšanas infrastruktūras attīstīšanu. Vienlaikus tiek strādāts arī pie tā, lai padarītu atkritumu šķirošanu pēc iespējas vienkāršāku un saprotamāku, tāpēc visā novada teritorijā ieviesta vienota pieeja šķiroto atkritumu konteineru veidiem – atsevišķi vieglajam iepakojumam un stikla iepakojumam. Šobrīd Siguldas novadā kopumā ir izvietoti 45 vieglā iepakojuma – plastmasas, papīra un metāla iepakojuma – šķirošanas konteineri, kā arī 85 stikla taras šķirošanai paredzētas tvertnes.
 
Lai arī iedzīvotāju aktivitāte atkritumu šķirošanā arvien pieaug, tomēr SIA “JUMIS” jaunākie dati liecina, ka šķirošanas konteineros nonāk līdz pat 30% nešķiroto sadzīves atkritumu, kuri tādējādi bojā šķiroto materiālu kvalitāti un pārstrādes iespējas. Uzņēmums atgādina, ka plastmasas, papīra un metāla iepakojumam paredzētajās šķirošanas tvertnēs atļauts izmest PET pudeles, šampūnu, mazgāšanās līdzekļu, sadzīves tīrīšanas līdzekļu pudeles, plastikāta maisus, tetrapakas, preču kartona kastītes (nelaminētas), skārdenes un cita veida iepakojumu, kā arī sausu un tīru makulatūru. Stikla konteinerā ievietojamas tikai dažādu krāsu un formu dzērienu stikla pudeles un burkas. Cita veida atkritumus, piemēram, nolietoto elektroniku, smēreļļas un automašīnas riepas var nodot atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldas pagastā.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi