×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-27
Informācija iedzīvotājiem par koronavīrusa infekciju un drošības pasākumiem

Ik dienu situācija pasaulē un Eiropā strauji mainās saistībā ar koronavīrusa infekcijas (COVID-19) izplatību – ir paplašināts COVID-19 infekcijas skarto teritoriju saraksts un pieņemts lēmums, ka COVID-19 skartās teritorijas ir Ķīna, Dienvidkoreja, Itālijas Lombardijas un Veneto reģioni, kā arī Irāna. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) kā pagaidu ieteikumu aicina iedzīvotājus, kuri atgriežas Latvijā no COVID-19 skartajām teritorijām, turpmākās 14 dienas sekot savam veselības stāvoklim, un, ja parādās kādi no elpceļu infekcijas simptomiem (paaugstinātā ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana un citi), nekavējoties zvanīt 113 un informēt par simptomiem un ceļojumu. Tāpat SPKC informē par pasākumiem infekcijas izplatīšanās novēršanai izglītības iestādēs, aicinot uzmanību pievērst bērniem, kuri atgriežas ne tikai no Ķīnas, bet arī citiem reģioniem. Siguldas novada pašvaldības vadība aicina izglītības iestāžu vadītājus izvērtēt skolēnu ārzemju braucienu nepieciešamību un lēmuma pieņemšanā iesaistīt skolēnu vecākus, darbiniekus, tāpat izvērtēt visus iespējamos riskus starptautisku pasākumu organizēšanai izglītības iestādē, kā arī darbinieku komandējumu braucienus ārpus Latvijas.

Ievērojot, ka izglītības iestādes varētu apmeklēt bērni, kuri ieradušies vai ieradīsies no COVID-19 infekcijas skartajām teritorijām, un ņemot vērā paaugstinātu infekcijas izplatīšanās risku bērnu kolektīvos, veselības nozares un Siguldas novada pašvaldības izglītības jomas pārstāvji rekomendē bērnam neapmeklēt izglītības iestādi, ja bērns pēdējo 14 dienu laikā ir bijis ceļojumā Ķīnā, Dienvidkorejā, Itālijas Lombardijas un Veneto reģionos vai Irānā. Savukārt bērna vecāki aicināti:

  • sazināties ar ģimenes ārstu;
  • sadarbībā ar ģimenes ārstu novērot bērna veselību 14 dienas pēc ceļojuma.

Ja minētajā laika periodā akūtas augšējo elpceļu infekcijas slimības simptomi (paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana):

  • bērnam nav parādījušies, viņam var atļaut apmeklēt izglītības iestādi ar ģimenes ārsta izziņu;
  • bērnam ir parādījušies, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personu par simptomiem un ceļojumu uz skarto teritoriju.

Slimību profilakses un kontroles centrs aicina jautājumu gadījumā sazināties ar SPKC speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67387661. Aktuālā informācija aplūkojama SPKC tīmekļa vietnē, kā arī SPKC sociālo tīklu vietnē Facebook.

SPKC informē, ka no 29. janvāra līdz 27. februārim Latvijā veikti 42 (tai skaitā 12 bērniem) laboratoriskie izmeklējumi uz COVID-19, no kuriem 41 ir negatīvs, savukārt viens gaida gala rezultātu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi