×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-02-28
Siguldas Sporta centrā 2019. gadā apmeklējums palielinājies par 28%

Siguldas Sporta centra apmeklētība kopš tā atvēršanas 2017. gadā ir pastāvīgi palielinājusies. 2019. gadā Siguldas Sporta centrs tika apmeklēts 266 898 reizes, kas ir par 28% vairāk nekā 2018. gadā (208 589 apmeklētāji). Vislielāko apmeklētību uzrādīja individuālie un dažādu pasākumu apmeklētāji – 56%. No kopējā apmeklējuma 25% bija Siguldas novada skolu audzēkņi sporta stundu laikā, 17% Siguldas Sporta skolas audzēkņi, bet 2% Latvijas un ārzemju sportisti.

Pērn individuālie apmeklētāji Siguldas Sporta centrā visvairāk apmeklējuši Ūdens atrakciju parku – 38%, Spēka zāli – 34%, peldbaseinu – 20% un dažādas grupu nodarbības – 8%. Siguldas Sporta centrs ik nedēļu piedāvāja 38 grupu nodarbības Vingruma un TRX zālēs, kā arī 45 peldētapmācības nodarbības lielajā un mazajā peldbaseinā. Peldētapmacības skolu ik nedēļu apmeklēja vidēji 400 audzēkņi. Peldbaseins nodrošina vairāk nekā 2500 skolēniem prasmi iemācīties peldēt sporta stundu laikā. Kopā ar individuālajiem apmeklētājiem un grupu nodarbībām ir izveidojies teju maksimālais peldbaseina noslogojums atšķirībā no citiem peldbaseiniem reģionā. Pateicoties mūsdienīgām tehnoloģijām un nepieciešamajam aprīkojumam, peldbaseinā var norisināties dažāda līmeņa peldēšanas sacensības, piemēram, “Siguldas akvatlons” un peldēšanas sacensību seriāls “S!–Peld”.

“Ja salīdzina ar līdzīgiem sporta centriem reģionos, mūsu sporta centram ir procentuāli lielākie ienākumi no individuāliem klientiem, salīdzinot ar ienākumiem no novada skolu skolēnu peldētapmācības nodarbībām un visa veida treniņiem. Siguldas Sporta centrā 66% ienākumus veido individuālie klienti, bet 34% – skolēni sporta stundās un treniņos. Latvijā citos sporta centros šie rādītāji vidēji ir 50% individuālie klienti un 50% – skolēni. Esam arī viens no diviem novadiem Latvijā, kas piedāvā iespēju peldēt visiem novada skolēniem. Veidojot šo sporta centru bija būtiski paredzēt visu piecu zonu apvienojumu: daudzfunkcionāla sporta zāle, dažādu treniņu piedāvājums Spēka zālē un smagatlētikas zonā, 100 metru slēgtais skrejceliņš, peldbaseins, kā arī Ūdens atrakciju parks un spa zona, kas kopumā dod unikālu piedāvājumu ģimenēm ar bērniem, skolu un augsto sasniegumu sportistiem, kā arī individuāliem treniņiem un nodarbībām veselīga dzīvesveida uzturēšanai. Statistikas dati un ik gadus pieaugošā noslodze ir apliecinājums tam, ka pirms vairākiem gadiem iecerētais un radītais multifunkcionālais centrs ir nepieciešams Siguldai,” atzīst Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

2019. gadā Siguldas Sporta centrā kopumā norisinājās aptuveni 30 dažādi sporta un izklaides pasākumi. Lielākie pēc apmeklētāju skaita – “Bigbank Skrien Latvija” Siguldas pusmaratons, Veselības un sporta nedēļas, starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2019”, sporta deju sacensības “Siguldas pavasaris” un “Ziemassvētki Siguldā”, kā arī dažāda līmeņa badmintona turnīri. Tāpat sporta zālē aizvadītas iekštelpu futbola, basketbola, volejbola un citu sporta veidu sacensības.

Jau ziņots, ka Siguldas Sporta centrs ir sporta bāze arī Latvijas sportistiem – bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta nacionālajām, jauniešu un junioru izlasēm. Daudzi no tiem, arī siguldieši – Martins un Tomass Dukuri, Andris un Juris Šici, Jānis Strenga, Mārtiņš Muižnieks, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristens Rozītis, Ulla Zirne un citi – regulāri trenējas Siguldas Sporta centrā. Kopumā 2019. gadā Siguldas Sporta centrā treniņus aizvadīja 528 pasaules līmeņa sportisti no 24 valstīm, bez Latvijas pārstāvētas tādas valstis kā – ASV, Austrija, Šveice, Krievija, Ukraina, Lielbritānija, Francija, Itālija, Kanāda, Vācija, Ķīna, Koreja, Polija, Rumānija un citu valstvienību sportisti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi