×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-02
Novada iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties aptaujā par uguņošanu Siguldas novadā

Siguldas novada pašvaldība no 2. marta līdz 1. jūnijam aicina novada iedzīvotājus piedalīties aptaujā un izteikt savu viedokli par uguņošanu Siguldas novadā, kā arī ierosināt uguņošanas alternatīvas. Ņemot vērā sabiedrības atšķirīgo nostāju, iedzīvotājiem būs iespēja izteikt viedokli par to, vai ir nepieciešams ierobežot profesionāli un neprofesionāli veiktu uguņošanu visa gada garumā, rūpējoties par novadnieku drošību un labsajūtu, vai tikai gadumijā, simboliski aktualizējot videi draudzīgu domāšanu. Aptauju Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji varēs aizpildīt pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vienu reizi, autentificējoties ar internetbankas datiem. Aptaujas rezultāti tiks ņemti vērā, ja dalībnieku skaits pārsniegs 2000 novadā deklarēto iedzīvotāju, kas līdzīgi kā jautājuma virzīšanai uz tautas nobalsošanu norādīs, ka jautājums ir aktuāls un par to jālemj Siguldas novada pašvaldības domes deputātiem. Pašvaldība saņemtās aptaujas anketas apkopos un par pieņemto lēmumu sabiedrību informēs augustā.

Aptaujas anketā būs iespēja apspriest šādus jautājumus:

  • Siguldas novadā šajā ziņā nav nepieciešamas izmaiņas, jo pirotehnikas lietošanas un uguņošanas jautājums nav aktuāls;
  • Siguldas novadā jāaizliedz gan profesionāla, gan neprofesionāla uguņošana visa gada garumā, saglabājot pašvaldības veiktu uguņošanu gadumijā, novadniekiem pulcējoties Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Lūdzam pamatot viedokli;
  • Siguldas novadā atļaut neprofesionālu un profesionālu uguņošanu visa gada garumā, bet pašvaldības uguņošanu gadumijā aizstāt ar citu alternatīvu. Lūdzam nosaukt iespējamās alternatīvas;
  • Siguldas novadā nepieciešams aizliegt jebkādu neprofesionālo un arī profesionālo uguņošanu visa gada garumā.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē, domājot par videi draudzīgām saimniekošanas metodēm, Siguldas novada pašvaldība aizsāka diskusiju par gadumijas uguņošanas iespējamo aizstāšanu ar citām alternatīvām, saglabājot kopīgu pulcēšanos Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un svinot jaunā gada iestāšanos. Pašvaldības vides un kultūras jomas atbildīgie speciālisti veikuši izpēti un piesaistījuši ekspertus vairāku jautājumu risināšanā un alternatīvu meklējumos.

Plašāk par pētījumiem, kas saistīti ar uguņošanu un pašvaldības kultūras jomas izpētītajām alternatīvām iespējams uzzināt šeit.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi