×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-05
Siguldā ar Valda Meldera lekciju atklāta jaunizveidotā mūžizglītības iniciatīva “Lielo ģimnāzija”

Siguldā 4. martā atklāta Siguldas Valsts ģimnāzijas paspārnē jaunizveidotā mūžizglītības iniciatīva “Lielo ģimnāzija”, kas, veicinot personības izaugsmi, piedāvās plašu izglītības un pieredzes apmaiņas programmu Siguldas novada iedzīvotājiem. Viena no nozīmīgākajām “Lielo ģimnāzijas” pamata idejām ir dalīšanās ar pieredzi un zināšanām ar saviem novada iedzīvotājiem, proti, siguldietis siguldietim, tāpēc ar pieredzes stāstiem aicināsim dalīties ne tikai ekspertus un pasniedzējus, bet arī novadniekus – vecākus, uzņēmējus un visus citus, kuru devums varētu būt noderīgs novada attīstībā.

Atklājot lekciju ciklu, ar sava dzīves gājuma pieredzi dalījās pasākumu un TV raidījumu vadītājs, komunikācijas pasniedzējs Valdis Melderis lekcijā “Ceļā – atziņas par mūžizglītību”. “Vai tiešām laime var notikt tikai tad, ja kalendārā tam ir paredzēta vieta? Vai visērtākais stāvoklis, lai attaisnotu savu rīcību vai nerīkošanos, ir depresīvs ciniķis?” Ar šīm un citām vērtīgām atziņām atklāšanas pasākumā ikvienu iepazīstināja V. Melderis un atgādināja, ka tieši izaicinājumi un uzdrīkstēšanās ir tās lietas, kas maina dzīvi.

“Lielo ģimnāzijas” idejas autors – Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns apliecina: “Mūžizglītība ir viens no vislielākajiem izglītības izaicinājumiem ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Turklāt nosaukums “Lielo ģimnāzija” ļoti labi raksturo mūsu idejas dažādību. Pirmkārt, šajā nosaukumā mēs varam ietilpināt visu, ko uzskatām par svarīgu dzīves un mācību gaitā! Proti, šī ir ģimnāzija lieliem darbiem, lielām idejām un lielām pieredzēm. Otrkārt, cilvēkam ir svarīgi mācīties visu mūžu, neatkarīgi no tā, cik tev gadu, tāpēc Siguldas Valsts ģimnāzija kļūst par zinību gūšanas mājvietu arī lielajiem. Mēs, pieaugušie, dzīvojam, strādājam un arī mācāmies kopā.”

Arī turpmāk “Lielo ģimnāzijā” ar iedvesmas stāstiem, lekcijām, semināriem un dažādiem kursiem viesosies vairākas Latvijā pazīstamas personības un dažādu jomu pārstāvji, tostarp sertificēts treneris, koučs, konsultants Mārtiņš Martinsons ar lekciju “Efektīvu cilvēku 7 paradumi”, Siguldas Sporta centra uztura speciāliste Anita Baumane, Kristīna Inga Rostoka un Dita Aizupe seminārā “Veselīgs uzturs”. Siguldas Valsts ģimnāzijas pedagogi sadarbībā ar ekonomistu, uzņēmēju Jāni Ošleju piedāvās apgūt kursus “Vecāka–bērna uzņēmējdarbības programma”. Patlaban visi lekciju cikli pieejami bez maksas, iepriekš reģistrējoties šeit. Savukārt profesionālās pilnveides izglītības iespējas plānotas arī par maksu.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi