×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-06
Šonedēļ Siguldas novadā: Latvijas čempionāts kamaniņu sportā, “Koru kari Morē” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novada iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti atbalstīt savus favorītus Latvijas čempionātā kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, kur piedalīsies vairāk nekā 80 sportisti, tostarp novadnieki brāļi Šici, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un citi. Tāpat bobsleja un kamaniņu trasē šonedēļ norisināsies sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race”. Savukārt kultūras cienītāji nedēļas nogalē aicināti uz Siguldas Tautas teātra izrādei “Tās dullās Paulīnes dēļ” Siguldas pagasta Kultūras namā, koncertu-konkursu “Koru kari Morē” Mores pagasta Tautas namā, kā arī kamermūzikas vakaru Krimuldas muižā. Mākslu skolā “Baltais flīģelis” varēs baudīt Liepājas Leļļu teātra izrādi “Sarkangalvīte”, savukārt pašiem mazākajiem bērnudārzā “Pumpurdārzs” notiks “Pasakas rīts”.

Piektdien, 6. martā

  • No plkst. 15.00 Latvijas čempionāts kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Sacensības norisināsies 6. un 7. martā. Sacensību pirmajā dienā norisināsies oficiālie treniņbraucieni. Pieaugušo konkurencē uz starta stāsies visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji.
    • Plkst. 15.00 divi treniņbraucieni – Vīrieši, Juniori, Sievietes, Juniores, Jaunieši “A”, Divvietīgās ekipāžas, Divvietīgās ekipāžas – Juniori;
    • Plkst. 16.15 divi treniņbraucieni – Jaunietes “A”, Jaunieši “B”;
    • Plkst. 17.00 divi treniņbraucieni – Jaunietes “B”, Jaunieši “C”, Jaunietes “C”, Divvietīgās ekipāžas – Jaunieši un Jaunietes “A”;
    • Plkst. 19.00 izloze (finiša ēkas sekretariātā).

Sestdien, 7. martā

  • Plkst. 8.30 Baltijas Atklātais loku šāvēju čempionāts telpās Siguldas 1. pamatskolā.
    Sacensības norisināsies 7. un 8. martā. Tajās piedalīsies vairāk nekā 90 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas, sacensību pirmajā dienā veicot divus IFAA indoor vingrinājumus.
  • No plkst. 9.00 Latvijas čempionāts kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    • Plkst. 9.00 divi sacensību braucieni – Vīrieši, Juniori, Divvietīgās ekipāžas, Divvietīgās ekipāžas – Juniori, Sievietes, Juniores, Jaunieši “A”;
    • Plkst. 10.15 divi sacensību braucieni – Jaunietes “A”, Jaunieši “B”;
    • Plkst. 11.00 divi sacensību braucieni – Jaunietes “B”, Jaunieši “C”, Jaunietes “C”, Divvietīgās ekipāžas – Jaunieši un Jaunietes “A”;
    • Plkst. 13.00 apbalvošana (15. virāžas laukumā).

Sacensībās pieaugušo konkurencē uz starta stāsies visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji. Vīru konkurencē par godalgām cīnīsies pieci sportisti – novadnieki Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis, tāpat arī Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, kā arī jaunietis Gints Bērziņš, kurš šosezon kļuva par trešo Jaunatnes Ziemas olimpisko spēļu čempionu, kā arī Junioru Pasaules vicečempionu.
Divvietīgo ekipāžu grupā brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem konkurenci sastādīs arī juniori Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Krišjānis Brūns/Vitālijs Jegorovs un Kaspars Rinks/Ardis Liepiņš.
Savukārt starp dāmām Elīza Cauce, siguldiete Ulla Zirne un Kendija Aparjode sacentīsies arī ar Sigitu Bērziņu, Elīnu Ievu Vītolu, Andu Upīti, Justīni Maskali un Frančesku Bonu.

  • Plkst. 11.00 “Pasakas rīts” bērnudārzā “Pumpurdārzs”.
    Pasākumā bērniem vecumā no 3 līdz 8 gadiem būs iespēja kopīgi doties rotaļās, piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī noskatīties galda leļļu izrādi “Sniegbaltīte un Sārtrozīte”. Ieeja –ziedojums. Pasākuma organizatori arī aicina līdzi ņemt pārvelkamos apavus.
  • No plkst. 15.00 eiritmijas nodarbības Zaļās Villas kvartālā.
    Plkst. 15.00 nodarbība “Cilvēks, valoda un eiritmija”, savukārt plkst. 16.30 nodarbība “Cilvēks, dzīvā mūzika (klavieres) un eiritmija”. Uz nodarbību aicināti pieaugušie ar vai bez priekšzināšanām bez vecuma ierobežojuma. Labsajūtai nepieciešams kustībai brīvs apģērbs un ērti, viegli apavi. Kustību mākslas nodarbību vada diplomēts eiritmijas skolotājs. Dalība – ziedojums.
    Papildu informācija un pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26535109 vai rakstot uz e-pasta adresi otkodome@inbox.lv.
  • Plkst. 17.00 Liepājas Leļļu teātra izrāde “Sarkangalvīte” koncertzālē “Baltais flīģelis”. (Izpārdots)
    Kurš gan nezina stāstu par Sarkangalvīti un vilku! Brāļu Grimmu pasaka apspēlēta dažādās versijās, taču Liepājas Leļļu teātris izstāstīs to rotaļīgi un viegli. Izrādē Sarkangalvīte satiek mežā gan vardi, gan žurku, gan vilku, bet vilks nav ļauns. Viņš ir tikai apvainojies, ka visi aizmirsuši viņa dzimšanas dienu. Arī vecmāmiņa tikai netīšām “apēdas”, par ko vilks ir patiešām nelaimīgs. Protams, viss beidzas labi un nemaz vairs nav bailīgi.
  • Plkst. 17.00 Siguldas Tautas teātra izrāde “Tās dullās Paulīnes dēļ” Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Teātra izrāde, kas veidota pēc Vizmas Belševicas stāsta “Tās dullās Paulīnes dēļ”, stāsta par divām pavecām māsām – Paulīni un Līzbeti, kas kāzas savā mūžā nav piedzīvojušas, un Paulīne nospriež, ka tad vismaz bērēm jābūt lepnām. Māsas sāk pelnīt naudu ar sēnēm un ogām, nopērk dārgus audumus kleitām un smalkas parūkas, bet Paulīnei kļūst žēl, ka pati visu skaistumu nemaz neredzēs. Viņa nolemj sarīkot bēru ģenerālmēģinājumu un izsaukt fotogrāfu, lai to iemūžinātu. Tomēr gadiem ejot Paulīnei pielipis niķis mosties ar teicienu: “Tu saki?”, un zārkā viņa iesnaužas... Biļetes iespējams iegādāties Siguldas pagasta Kultūras namā stundu pirms izrādes. Biļetes cena – 2,50 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 2 eiro.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 sacensības šļūkšanā ar lāpstu “Showel Race” VII sezonas 10. posms bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”.
    Uz starta stāsies vīrieši, sievietes un divnieku grupu sacensību dalībnieki. Reģistrācija sacensībām notiks no plkst. 17.00 līdz 17.55. Sacensību atklāšana plkst. 18.00, pirmais dalībnieks uz starta stāsies plkst. 18.10.
    Pēc sacensībām dalībniekiem būs iespēja bez maksas piedalīties īpašajā boulinga turnīrā plkst. 22.00 Siguldas boulingā. Dalība maksa: 35 eiro individuālajās disciplīnās, 55 eiro – divniekiem, 75 eiro – individuālā disciplīna + divnieks, 100 eiro – individuālā disciplīna + individuālā disciplīna + divnieks.
    Plašāka informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi info@showelrace.com vai zvanot uz tālruņa numuru 26131329.
  • Plkst. 18.00 kamermūzikas vakars Krimuldas muižā – Krišjāņa Norveļa, Ivara Bezprozvanova un Dzintras Erlihas koncerts.
    Sieviešu dienai veltītajā koncertā uzstāsies pianiste Dzintra Erliha, čellists Ivars Bezprozvanovs un bass Krišjānis Norvelis, izpildot Jāņa Lūsēna, Alfrēda Kalniņa, Lūcijas Garūtas un citu latviešu komponistu skaņdarbus. Biļetes cena – 15 eiro, biļetes iespējams rezervēt, zvanot uz tālruņa numuru 29111619 (biļešu skaits ierobežots).
    Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 18.00 koncerts-konkurss “Koru kari Morē” Mores pagasta Tautas namā.
    Koncertā-konkursā kori no Siguldas, Mores pagasta un Nītaures izdziedās trīs dažādas dziesmas – viena dziesma no koru karu vēstures, otra – tematiskā dziesma “Mēs mīlam retro”, trešā – brīvās izvēles dziesma. Koru sniegumu vērtēs žūrija, savukārt balvu “Skatītāju simpātija” noteiks skatītāju balsojums. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies mūziķu apvienība “Omnibuss”. Pasākumu vadīs Jānis Rozenvalds. Biļetes cena – 2 eiro.
    Papildu informācija šeit.
  • Plkst. 21.00 Pavasara balle pie galdiņiem Mores pagasta Tautas namā.
    Ballē muzicēs grupa “Omnibuss”. Biļetes cena – 6 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 5 eiro.

Svētdien, 8. martā

  • Plkst. 9.00 Baltijas Atklātais loku šāvēju čempionāts telpās Siguldas 1. pamatskolā.
    Sacensību noslēdzošajā dienā dalībnieki veiks Flint round vingrinājumus.

Izstādes

  • Izstāde “Latvijas kultūras alfabēts” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Gleznotājas Aijas Princes izstāde mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • 5. mākslas klases gleznošanas darbu izstāde “Kalni” Mākslu skolā “Baltais flīģelis”
  • Mākslinieku grupas zīmējumu izstāde “Vērojums” kultūras centrā “Siguldas devons”
  • Tematiskā izstāde par sievietēm un sievišķību “Ak sievietes, dievietes!” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Vijas Vāveres fotoizstāde “Putni” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literārā izstāde “Trauksmes un nemiera dzejniecei Aspazijai – 155” Jūdažu bibliotēkā
  • Dabas aizsardzības pārvaldes izstāde “Līgatnes dabas takas toreiz un tagad” Siguldas novada bibliotēkā
  • Cikla “Bērnu grāmatu ilustratori” izstāde “Pasakas katram mēnesim: Margaritu Stārasti atceroties” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāžu cikla “Latvijas kultūras kanons literatūrā” izstāde “Dzejnieces un rakstnieces Vizmas Belševicas dzejoļu krājumi “Gadu gredzeni”, “Dzeltu laiks” un triloģija “Bille”” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāžu cikla “Latviešu rakstnieki – jubilāri” literārā izstāde ““Mana dzīve jūsu rokās – no dzīves un no iztēles”. Rakstniekam Andrim Puriņam – 70” Siguldas novada bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi