×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-07
Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs sveic novadnieci 100. dzimšanas dienā

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics šodien, 7. martā, sveica Hildu Ragovsku, kura šogad svin 100 gadu jubileju.

Ragovskas kundze dzimusi Cesvainē, taču kopā ar radiem dzīvojusi un mācījusies Gulbenē. Kā tikšanās laikā stāstījuši kundzes tuvinieki, kara laikā kundze strādājusi Latvijas Lopkopības un veterinārijas zinātniskās pētniecības institūtā Gulbenē. Arī Gulbenē apprecējusies. Tālāk jau precētas sievietes statusā sekojusi vīram uz Rīgu, taču Hildas kundzes dzīvesbiedru iesauca armijā, tādēļ nolēmusi doties atpakaļ uz Gulbeni. Kara laikā piedzima bērni Kārlis un Ināra. Liels pagrieziena punkts dzīvē bijis vīra nosūtīšana uz Vāciju, vēlāk uz Austrāliju, tādēļ diemžēl vairāk nav tikušies.

1962. gadā pārcēlās uz Siguldu un sāka strādāt Latvijas Valsts Lopkopības un veterinārijas zinātniskās pētniecības institūta “Sigra” laboratorijā par tehniķi un laborantu. Hildas mājvieta sākotnēji bijusi Kaķīškalnā, taču vēlāk parādījās iespēja par jauno mājokli saukt jaunuzceltās mājas Leona Paegles ielā, kur bijusi pirmā iedzīvotāja un visu mūžu pavadījusi tur. Pensijā strādāja Siguldas sanatorijā tagadējā Siguldas pils kvartālā.

Tuvinieki Hildu Ragovsku raksturo kā darbīgu cilvēku, kuram sirdslieta ir dārza darbi un ziedi.

Siguldas novada pašvaldība jubilārei vēl neizsīkstošu enerģiju un veselību!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi