×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-09
PAPILDINĀTS: Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, aicina ģimenes izvērtēt ceļošanu uz ārvalstīm un rīkoties atbildīgi

Ņemot vērā, ka tuvojas skolēnu brīvlaiks (no 16. līdz 23. martam), Siguldas novada pašvaldības vadība un pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji aicina vecākus izvērtēt nepieciešamību ceļot uz ārvalstīm, kā arī sadarboties ar izglītības iestādēm un rīkoties atbildīgi, atgriežoties bērnudārzā vai skolā.

No šodienas, 11. marta, paplašināts COVID-19 skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi. Ņemot vērā izmaiņas epidemioloģiskajā situācijā, COVID-19 skarto valstu sarakstā tiek iekļauta arī Spānija, Francija, Vācija, Austrija un Šveice. Šādu lēmumu šodien (11. martā) pieņēma Valsts operatīvā medicīniskā komisija. Tas nozīmē, ka īpaši piesardzības pasākumi šobrīd ir attiecināti kopumā uz 11 valstīm: Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju un Šveici. Veselības ministrija, Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) stingri aicina uz šīm valstīm nedoties, jo pastāv liels inficēšanās risks.

SPKC apstiprina, ka patlaban COVID-19 strauji attīstās un progresē Eiropā, tādēļ ikvienam ceļotājam rekomendē rūpīgi izvērtēt jebkura plānotā ceļojuma uz ārvalstīm nepieciešamību un nedoties uz COVID-19 skartajām teritorijām, uz kurām attiecināmi īpaši pasākumi. SPKC tīmekļa vietnē ir pieejama aktuālā informācija par slimības izplatību Eiropas valstīs, dodot iespēju izvērtēt ar ceļošanu saistītos riskus.

Visi skolēni, kas atgriežas no sarakstā minētajām 11 valstīm, pēc atgriešanās 14 dienas uzturas mājas karantīnā, ja nav simptomu, vai sazinās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi pa tālruni 113, ja simptomi parādās, un rīkojas atbilstoši viņu sniegtajai informācijai. Skolā skolēni atgriežas tikai ar ģimenes ārsta izziņu!

Aicinām vecākus sadarboties ar izglītības iestādēm un informēt par jebkuru ārzemju ceļojuma galamērķi, lai iestādes vadība varētu izvērtēt iespējamos riskus. Pašvaldība aicina vecākus būt atsaucīgiem un ievērot iestādes vadītāja norādītās rekomendācijas. Tāpat atgādinām, ka, atgriežoties no slimības skartajām teritorijām, ir jāievēro 14 dienu karantīnas pasākumi arī tad, ja ceļojums noticis skolēnu brīvdienu laikā.

Ja minētajā laika periodā akūtas augšējo elpceļu infekcijas slimības simptomi (paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana):

  • bērnam nav parādījušies, viņam var atļaut apmeklēt izglītības iestādi ar ģimenes ārsta izziņu;
  • bērnam ir parādījušies, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personu par simptomiem un ceļojumu uz skarto teritoriju.

Tāpat SPKC informē par pasākumiem infekcijas izplatīšanās novēršanai izglītības iestādēs, aicinot uzmanību pievērst bērniem, kuri atgriežas ne tikai no infekcijas skartajiem, bet arī citiem reģioniem. Pasaules Veselības organizācijas statistika rāda, ka bērni ar šo vīrusu slimo tikai 1% gadījumos un var to pārslimot vieglā formā, tomēr viņi var pārnēsāt vīrusu un inficēt citus.

Slimību profilakses un kontroles centrs aicina jautājumu gadījumā sazināties ar SPKC speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67387661. Aktuālā informācija aplūkojama SPKC tīmekļa vietnē, kā arī SPKC sociālo tīklu vietnē Facebook.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi