×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-11
Mores amatierteātris “Oga” pārstāvēs Siguldas novadu reģionālajā skatē

Piektdien, 13. martā, plkst. 19.00 Ogres novada Kultūras centrā Mores amatierteātris “Oga” pārstāvēs Siguldas novadu Latvijas amatierteātru iestudējumu reģionālajā skatē. Režisores Laumas Vītolas vadībā žūrijas vērtējumam Mores teātra aktieri nodos izrādi “Ansītis un Grietiņa”. Līdzīgi kā profesionālo teātru sniegums ik gadu tiek vērtēts “Spēlmaņu nakts” laikā, Latvijas amatierteātru darbību jau vairāk nekā 25 gadus vērtē Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē“Gada izrāde”, kuru organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Sākotnēji iestudējumi tiek novērtēti novados, vēlāk labākās izrādes dodas uz reģionālajām skatēm, pēc kurām tiek atlasītas finālistes cīņā par gada labākās izrādes godu. Tieši reģionālās skates februārī un martā notiek dažādās Latvijas pilsētās un uz Rīgas reģiona skati Ogrē Siguldas novadu pārstāvēt pošas Mores amatierteātris, kura izrādi gada nogalē žūrija atzina par labāko no trim Siguldas novada teātru iestudējumiem.  Mores amatierteātra interpretācijā “Ansīti un Grietiņu" skatītāji pirmo reizi varēja vērot pagājušajā vasarā – pirmizrāde Mores Tautas namā notika 28. jūnijā.

Lauris Gundars lugu “Ansītis un Grietiņa” ir sarakstījis 1994. gadā, iedvesmojoties no brāļu Jākoba un Vilhelma Grimmu pasakas par nabadzīgā slotu sējēja bērniem Ansīti un Grietiņu un viņu satikšanos ar ļauno raganu. 19. gadsimta vidū tapusī pasaka joprojām tiek uzvesta uz daudzu teātru skatuvēm visā pasaulē, pēc lugas motīviem tapušas arī vairākas filmas.

Lai pilnvērtīgi pārstāvētu Siguldas novadu, 13. martā uz Ogri dosies izrādes “Ansītis un Grietiņa” radošā komanda – režisore Lauma Vītola, aktieri Juris Blāķis, Dace Blāķe, Inese Kļaviņa, Toms Tenisons, Tālivaldis Kivlenieks un Rasma Celma.

Vērtējot amatierteātru sniegumu, žūrija trīs teātra mākslas ekspertu sastāvā īpašu uzmanību pievērsīs literārā materiāla izvēlei, režisora un aktieru darbam, scenogrāfijai un vizuālajam noformējumam, kā arī  izrādes koptēlam. 10 veiksmīgākie iestudējumi no kopumā 46 izrādēm, kas piedalās reģionālajās skatēs,  dosies uz skates “Gada izrāde 2019” finālu, kas tradicionāli notiks 2020. gada 18. un 19. aprīlī Dailes teātrī.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi