×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-11
Izmantojot dūmu pūtēju, SIA “Saltavots” uzsācis kanalizācijas tīklu inspekcijas

SIA “Saltavots” informē, ka, izmantojot dūmu pūtēju, Siguldā uzsākta sadzīves kanalizācijas tīklu inspekcija, lai noteiktu vietas, kur centralizētajā sadzīves kanalizācijas sistēmā tiek novadīti lietus kanalizācijas notekūdeņi. Procesa laikā rodas sadūmojums gan uz ielas, gan apsekojamajā teritorijā, taču dūmi ir bez smakas un nav kaitīgi ne apkārtējais videi, ne cilvēku veselībai.

Siguldā, līdzīgi kā lielākajā daļu pilsētu, ir divu veidu notekūdeņu sistēmas: šķirtsistēma, kur lietus un sadzīves kanalizācijas notekūdeņu sistēma darbojas atsevišķi, un kopsistēma, kur lietus un sadzīves kanalizācijas notekūdeņu sistēma darbojas kā kopums, kas nozīmē, ka lietus ūdens tiek novadīts sadzīves kanalizācijas sistēmā un apsaimniekots kā sadzīves kanalizācijas notekūdeņi.

Tā kā SIA “Saltavots” rīcībā nav pilnīga informācija par nekustamajos īpašumos ierīkotajām lietus ūdens novadīšanas sistēmām, pa kurām lietus ūdens nonāk centralizētajā sadzīves kanalizācijas sistēmā, tādēļ ir uzsāktas sadzīves kanalizācijas tīklu inspekcijas.

Sadzīves kanalizācijas tīklu pārbaudes tiek veiktas, darba procesā izmantojot speciālu ierīci – dūmu pūtēju, kas tiek pievienota sadzīves kanalizācijas akai, aktivizējot dūmu ģenerēšanu. Ja pēc dūmu ievades centralizētajā sadzīves kanalizācijas sistēmā tiek konstatēti dūmi nekustamajā īpašumā, atkarībā no dūmu izvades vietas, tas var liecināt par lietus ūdens novadsistēmas pieslēgumu centralizētajai sadzīves kanalizācijas sistēmai.

Atgādinām, ka lietus ūdens novadīšana sadzīves kanalizācijas sistēmā ir papildu slodze kanalizācijas sūkņu stacijām un rada problēmas to darbībā, jo tās nav paredzētas šāda apjoma notekūdeņu pārsūknēšanai.

Gadījumos, kad nekustamajā īpašumā SIA “Saltavots” konstatēs nelegālu pieslēgumu, īpašnieki tiks aicināti šo pieslēgumu likvidēt vai legalizēt – ierīkot atsevišķu lietus ūdens novadīšanas sistēmu vai noslēgt līgumu ar SIA “Saltavots” par lietus notekūdeņu novadīšanu sadzīves kanalizācijas tīklos un norēķiniem par šo pakalpojumu atbilstoši MK noteikumiem Nr. 174 “Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu”.

SIA “Saltavots”, apzinot visus šādus ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājus, turpmāk plāno novērst esošās problēmas notekūdeņu apsaimniekošanā lietus laikā, uzlabot lietus ūdens apsaimniekošanas sistēmu pilsētā, kā arī sakārtot uzskaiti un norēķinus par pilsētas tīklā novadītajiem lietus ūdens apjomiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi