×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-13
Noskaidrots Siguldas novada “Skaļās lasīšanas sacensības” čempions
11. martā Siguldas novada bibliotēkā norisinājās konkursa “Nacionālās skaļās lasīšanas sacensība” Siguldas novada fināls. Tajā piedalījās 16 Siguldas novada drosmīgākie 5.–6. klašu skolēni, kuri cīnījās par iekļūšanu nākošajā kārtā. Šajā konkursa posmā tika noskaidrots uzvarētājs – Laurenču sākumskolas skolniece Simona Lāčplēse, kura kļuva par Siguldas novada “Skaļās lasīšanas sacensības” čempionu, lasot Žaklīnas Vilsones grāmatas “Miskastes bērns” fragmentu. Simona turpinās cīņu Pierīgas reģionālajā finālā 3. aprīlī Salaspilī. Savukārt nacionālais fināls notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, 9. maijā. Uz to dosies viens reģionālais uzvarētājs, kurš cīnīsies par Latvijas Lasīšanas čempiona titulu.
 
Piedaloties šajā projektā, katrs dalībnieks ir ieguvējs, jo, lai pieteiktos “Skaļās lasīšanas sacensībai”, katram skolēnam bija jāizvēlas sava grāmata un jāatrod īstais fragments, ko citiem nolasīt. Tādā veidā tiek pilnveidotas skolēna prasmes izvēlēties piemērotu literatūru skaļai lasīšanai, lasītprasme un uzstāšanās prasme, sekmēta interese par lasīšanu un grāmatām, bērnu saliedēšana kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināts lasītprieks.
 
“Skaļās lasīšanas sacensības” dalībniekus no Allažu pamatskolas, Siguldas 1. pamatskolas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Laurenču sākumskolas vērtēja neatkarīga skolotāju un bibliotekāru žūrija, kas atzina, ka ikviens bija ļoti rūpīgi gatavojies. Sacensības dalībnieki bija izvēlējušies brīnišķīgus fragmentus no dažādām grāmatām. Izskanēja fragmenti no latviešu autoru Valda Rūmnieka “Atnācēji”, “Ozola grāmata”, Dainas Ozoliņas “Izglābt vasaras brīvlaiku”, Jura Zvirgzdiņa “Konteineru meitene” grāmatām, kā arī daudzu ārzemju autoru darbu fragmenti, tostarp no populārā Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmata” līdz pat Deivida Valjamsa “Mazais miljardieris” grāmatu fragmentiem. Sacensībai piemērotu lasāmvielu dalībnieki meklēja gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijās, gan pašu iepriekš lasītajās grāmatās gan tās ieteica vecāki, bibliotekāri, skolotāji un draugi.
 
Valsts finālā maijā sacensības turpinās viens kandidāts no katra reģiona. Šajā konkursā katrs reģionālais uzvarētājs lasīs fragmentu no izvēlētās grāmatas un fragmentu no citas, iepriekš nezināmas grāmatas, kas viņam tiks iedota fināla norises rītā. Valsts fināls būs krāšņi svētki, uz kuriem tiks ielūgta visa lasīšanas čempiona klase. Valsts Lasīšanas čempions saņems oficiālu trofeju (kausu) skolai, kas nākošajā gadā ceļos tālāk. Viņš saņems arī individuālu balvu un dāvanu kartes, ko varēs izmantot, lai iegādātos grāmatas. Valsts čempions uz gadu tiks iecelts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru – iedvesmotāju.

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi