×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-16
Aicina nenovietot atkritumus blakus konteineriem
Rūpējoties par tīru un sakoptu vidi Siguldas novadā, kā arī veicinot tās ilgtspējīgu apsaimniekošanu, iedzīvotāju ērtībām visa novada robežās publiski pieejami 85 konteineri stikla iepakojumam un 45 konteineri vieglajam iepakojumam (papīram, plastmasai un metāla iepakojumam), kā arī deviņi pazemes atkritumu šķirošanas punkti. Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” norāda, ka atkritumu novietošana blakus konteineriem ir sodāma rīcība un var atstāt būtisku negatīvu ietekmi uz vidi. Gadījumā, ja konteiners ir pilns, “JUMIS” aicina par to informēt, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv, kā arī izmantot kādu citu no tuvumā esošajām publiski pieejamajām šķiroto atkritumu tvertnēm.
 
Nepareizi novietoti atkritumi, tostarp to novietošana blakus konteineriem, var atstāt būtisku negatīvo ietekmi uz vidi, tāpēc tā ir uzskatāma par sodāmu rīcību. Blakus konteineram nedrīkst novietot ne konteinerā neievietotu atkritumu maisu, ne elektroniku, mēbeles, būvmateriālus vai citus atkritumus. Tāpat nedrīkst pieļaut atkritumu nonākšanu dabā, tos novietojot mežā vai citviet neatļautās vietās. Tā vietā SIA “JUMIS” aicina apmeklēt šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu “Zemdegas”.
 
Siguldas novadā iedzīvotājiem blīvi pieejami zaļas krāsas zvana veida konteineri, kuri paredzēti dzērienu stikla pudeļu un burku ievietošanai, kā arī dzeltenas zvana veida un parastās, kantainās tvertnes plastmasas, papīra un metāla iepakojumam. Dzeltenajā konteinerā drīkst izmest PET pudeles, šampūnu, dušas želeju un citas līdzīgas plastmasas pudelītes, plastikāta maisiņus, tetrapakas, konservu bundžas un citus iepakojumus, kā arī makulatūru.
 
Zvana veida konteineriem ir iestrādātas speciālas atveres, pa kurām ievietojams sašķirotais materiāls. Tās izveidotas tādā izmērā, lai konteinerā nenonāktu nešķirotie atkritumi, kuri sabojā aktīvo šķirotāju jau sašķiroto atkritumu apjomu. Vienlaikus konteineros izvietotās atveres ļauj konteinerā nonākt lielākam šķiroto atkritumu daudzumam, līdz ar to vides apsaimniekotājam ir iespēja būtiski samazināt atkritumu mašīnu radīto CO2 izmešu apjomu, kas var tikt radīts, kursējot pēc tukša konteinera, kurā ievietotas, piemēram, vien pāris kastes.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi