×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-19
Siguldiete Sandra Harlinska iegūst bronzu pasaules čempionātā šahā
Čehijas galvaspilsētā Prāgā no 5. līdz 12. martam notika pasaules senioru komandu čempionāts šahā. Siguldiete, meistarkandidāte Sandra Harlinska otro gadu pēc kārtas bija iekļauta Latvijas S50 izlasē un sacensību rezultātā ieguva pasaules čempionāta bronzas medaļu.
 
Ja pirms došanās uz Čehiju šī valsts vēl bija to valstu sarakstā, kas nebija vīrusa ietekmes zonā, tad straujā koronavīrusa izplatīšanās ietekmēja gan sacensību norisi, gan rezultātus. Sacensībās piedalījās vairāk nekā 200 šahisti no daudzām pasaules valstīm, un kopumā bija paredzētas deviņas spēļu dienas. Latvijas sieviešu izlasei bija sestais starta reitings starp septiņām dažādu valstu sieviešu komandām.
 
Visu komandu dalībnieki dzīvoja vienā viesnīcā, kurā bija arī turnīra norises telpas. Pēc nospēlētām četrām dienām Čehijas valdība pieņēma noteikumus, ka atļauti ir pasākumi, kuros piedalās mazāk nekā 100 dalībnieki. Turnīra rīkotāji operatīvi pārcēla sacensības uz vairākām mazākām telpām. Taču, kad vienu dienu pirms 7. kārtas čehu valdības noteikumi ierobežoja pasākumu dalībnieku skaitu līdz 30, tika pieņemts lēmums saīsināt turnīra norisi no deviņām uz septiņām kārtām.
 
Latvijas izlases sekmīgais sniegums pēdējās divās kārtās nodrošināja augsto trešo vietu aiz Krievijas un Čehijas komandām. Panākums ir īpaši atzīmējams gan tādēļ, ka trešā vieta pasaulē iegūta otro gadu pēc kārtas, gan tādēļ, ka šogad medaļas izcīnītas daudz spēcīgākā konkurencē.
 
Apbalvošanas ceremonijā tika atļauts piedalīties tikai medaļu ieguvējiem. Latvijas komanda svētdien, 15. martā, sekmīgi atgriezās mājās ar plānoto avioreisu. Tagad visas piecas komandas dalībnieces atrodas savās dzīvesvietās divu nedēļu pašizolācijā. Nevienai sportistei nav slimības pazīmju.
 
Jāatzīmē, ka pirms 5. marta Čehijas situācija tika vērtēta kā pilnīgi droša. Pēc sacensību noslēguma organizatori apstiprināja, ka visi čempionāta dalībnieki ir devušies prom no viesnīcas normālā veselības stāvoklī.
 
Sandras Harlinskas dalību pasaules čempionātā atbalstīja arī Siguldas novada pašvaldība.
 
Informāciju sagatavoja:
Siguldas šaha kluba valdes loceklis
Visvaldis Gercāns

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi