×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-23
No 23. marta Siguldas novada skolu audzēkņi uzsāk attālinātas mācības

Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju, no pirmdienas, 23. marta, Siguldas novada skolu audzēkņi uzsāk attālinātu mācību procesu. Mācībām atsākoties, katra novada skola ir sagatavojusi plānu, kā notiek attālinātā mācīšanās, par to informējot skolēnus un vecākus un norādot, kādā veidā notiek mācības un informācijas aprite. Tiem skolēniem, kuriem ir nepieciešams atbalsts, ir rasti risinājumi, lai varētu nodrošināt mācību procesu attālināti. Ja skolēniem vai vecākiem ir neskaidrības par procesu norisi, nepieciešams atbalsts, pašvaldība aicina sazināties ar klases audzinātāju vai skolas administrāciju.

Mācību process galvenokārt norisināsies saskaņā ar noteikto stundu grafiku un e-klasē pieejamo informāciju. Mācību apguvei skolēni izmantos grāmatas un darba burtnīcas, skenētus mācību materiālus, kā arī pedagogu veidotos elektroniskos mācību materiālus un tiešsaistes materiālus tādās vietnēs kā uzdevumi.lv, soma.lv, Youtube. Skolotāji gatavos skolēniem mācību materiālus un uzdevumus gan mācību satura apguvei, gan atgriezeniskajai saitei par apgūto. Savukārt saziņai tiks izmantots e-pasts, tālrunis, tiešsaistes tikšanās vietne Zoom, lietotne Whatsapp.

Mācību priekšmetu skolotāji un klašu audzinātāji veiks kontroli, kā skolēni paveic uzdoto. Ja skolēns veselības stāvokļa vai citu iemeslu dēļ nevar iesaistīties attālinātās mācīšanās procesā, par to nekavējoties ir jāinformē klases audzinātājs. Katras nedēļas beigās skolas administrācija izvērtēs, kā ir norisinājies attālinātais mācību process, lai veiktu nepieciešamos uzlabojumus.

Arī tiem skolēniem, kuri apgūst profesionālās ievirzes izglītību, mācības norisināsies attālināti, pildot uzdotos uzdevumus e-klasē. Siguldas Sporta skolas audzēkņiem būs jāveic individuālie treniņu plāni un atskaites par paveikto. Savukārt Mākslu skolā “Baltais flīģelis” Mūzikas, mākslas un Teātra nodaļas audzēkņiem mācību procesa laikā būs iespēja tiešsaistē vērot operas un koncertus, kā arī izstādes un mākslas galerijas. Mūzikas nodaļas audzēkņiem, kuri šogad absolvēs skolu, instrumentu spēles mācību process būs jāieraksta un jāiesniedz savas specialitātes skolotājam vērtēšanai.

Lai arī mācības notiek attālināti, novada skolas būs atvērtas katru darba dienu, lai skolotāji nepieciešamības gadījumā varētu gatavot mācību materiālus. Skolēnu ierašanās skolā iespējama tikai galējas nepieciešamības gadījumā, iepriekš saskaņojot savu ierašanos ar skolas administrāciju.

Siguldas novada pašvaldība un Siguldas novada Bāriņtiesa ārkārtējās situācijas apstākļos aicina vecākus īpašu vērību pievērst bērnu drošībai un aprūpei, nodrošinot bērniem piemērotus apstākļus dzīvesvietā, tostarp atpūtu starp mācīšanās laikiem, regulāras maltītes, kā arī pastaigu svaigā gaisā, ievērojot divu metru distanci no apkārtējiem cilvēkiem

Jau ziņots, ka valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa dēļ saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību, Ministru kabinets izdevis rīkojumu līdz 14. aprīlim pārtraukt klātienes mācību procesa norisi visās izglītības iestādēs un nodrošināt mācības attālināti. Tāpat pārtraukta valsts centralizēto pārbaudījumu darbu norise, nodrošinot svešvalodu eksāmenu norisi laika posmā no 12. līdz 15. maijam.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi