×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-23
Siguldas kapsētā notiek gravas sakopšanas darbi
Lai sakoptu Siguldas pilsētas kapsētas teritorijai piegulošo, kapsētas apmeklētāju piesārņoto, īpaši aizsargājamo Gaujas Nacionālā parka teritoriju, Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes darbinieki ir uzsākuši gravas tīrīšanas darbus.
 
Darbu gaitā tiek veikta Siguldas kapsētas veco kapu ieskaujošās dabas pamatnes teritorijas attīrīšana, savācot un izvedot gravā esošos plastmasas un metāla izstrādājumus – spaiņus, pudeles, plēves, polietilēna maisus, sveces un sveču iepakojumus, pat riepas un sadzīves elektronikas izstrādājumus. Siguldas pilsētas kapsētas ieskaujošās gravas ir ierobežotas piekļuves teritorijas, tādēļ pašvaldības darbinieki darbus veic ar īpašu piesardzību. Aplēsts, ka pavasara tīrīšanas darbu gaitā tiks savākti, no gravas izcelti un utilizācijai izvesti aptuveni 30 kubikmetri dažādu sadzīves atkritumu. Ņemot vērā ievērojamo piesārņojumu, kapsētas piegulošo teritoriju sakopšanas darbus plānots pabeigt līdz veģetācijas perioda sākumam aprīlī.
 
Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret vidi un saudzēt dabas vērtības, kā arī atgādina, ka atkritumu savākšanai Siguldas pilsētas kapsētā ir iekārtotas četras sadzīves atkritumu izmešanas vietas ar kopumā 10 konteineriem neorganisko atkritumu – sveču, dažādu maisu un maisiņu, plastmasas un stikla izstrādājumu un iepakojumu – savākšanai. Savukārt organisko atkritumu savākšanai līdzās sadzīves atkritumu konteineriem ir iekārtotas īpašas marķētas atkritumu izmešanas vietas. Pašvaldība iedzīvotājus aicina arī izvērtēt nepieciešamību tuvinieku kapavietu teritorijā pastāvīgi glabāt tukšas plastmasas pudeles un maisiņus, sveču konteinerus, plastmasas puķupodiņus un veidot plastmasas vāžu krājumus, jo šie priekšmeti ir pakļauti vēja iedarbībai, kā rezultātā nereti piesārņo kapsētas teritoriju vai tiek iepūsti kapsētas teritoriju iekļaujošajās gravās.
 
Siguldas novada administratīvajā teritorijā ir trīs kapsētas – Siguldas kapsēta, Allažu pagasta kapsēta Stīveros un Mores pagasta kapsēta Morē, kas kopumā aizņem 16,8 hektārus lielu platību. 2019. gadā Siguldas novada kapsētās tika savākti un utilizēti kopumā 332 kubikmetri dažāda veida atkritumi – 231 kubikmetrs neorganisko atkritumu, 16 kubikmetri būvgružu (betona atkritumu) un 85 kubikmetri organisko atkritumu.
 
Jautājumu, kas saistīti ar novada kapsētu apsaimniekošanas darbiem, gadījumā lūdzam zvanīt Siguldas novada kapsētu pārzinei pa tālruni 26402201.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi