×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-25
Aicina sakopt īpašumus, nepieļaujot ugunsbīstamas kūlas dedzināšanu

Siguldas novadā tāpat kā citur valstī tiek pievērsta pastiprināta uzmanība privātīpašumu kopšanas paradumiem, tai skaitā nesakoptām teritorijām, kā rezultātā var notikt kūlas dedzināšana. Šāda rīcība, neapzinoties sava nodarījuma sekas, var apdraudēt apkārtējos īpašumus un nodara kaitējumu dabai. Siguldas novada Pašvaldības policija novada administratīvajā teritorijā savas kompetences ietvaros pievērsīs īpašu uzmanību nesakoptiem īpašumiem, dodot iespēju tos sakopt bez izrakstīta administratīvā pārkāpuma protokola.

Pašvaldības policija privātīpašumu saimniekiem ir izsūtījusi aicinājumu nekavējoties sakopt īpašumu, lai nebūtu iespēja nevērīgai kūlas dedzināšanai. Līdz valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa pārtraukšanai administratīvā pārkāpuma protokoli par nesakoptu teritoriju netiks sastādīti. Nedēļu pēc minētā termiņa beigām Pašvaldības policija pastiprinātu uzmanību pievērsīs nesakoptajām teritorijām un uzsāks administratīvā pārkāpuma protokolu sastādīšanu, veicot preventīvas darbības kūlas nededzināšanai.

Lai neveidotos kūla, Siguldas novada pašvaldība aicina savlaicīgi plānot lauksaimniecības zemju sakopšanas darbus, veģetācijas periodā regulāri veicot zāles pļaušanu, novākšanu vai smalcināšanu un izkliedēšanu.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179. pantu par kūlas dedzināšanu tiek piemērots naudas sods no 280 līdz 700 eiro. Savukārt par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, fiziskajām personām paredzēts naudas sods no 140 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām no 700 līdz 2900 eiro – to paredz Kodeksa 51. pants.

Siguldas novada Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un, pamanot kādu dedzinām kūlu, nekavējoties ziņot Pašvaldības policijas dežūrpatruļai, zvanot uz diennakts mobilā tālruņa numuru 26160288, vai ugunsdzēsējiem glābējiem, zvanot uz tālruņa numuru 112.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi