×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-25
Šovasar notiks XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki
No 31. jūlija līdz 2. augustam Siguldas pilsdrupu estrādē un Siguldas pils kompleksā notiks XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros, kā ierasts, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus. Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētājiem šovasar būs iespēja apmeklēt vairākus opermūzikas koncertus.

31. jūlijā plkst. 19.00 Siguldas pils kvartālā notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies virtuozais pianists, vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts – Staņislavs Solovjevs (Sanktpēterburga), izcilais klavieru duets Agnese Egliņa un Paula Šūmane, solisti Kalvis Kalniņš (baritons), Marlēna Keina (soprāns), Jānis Kurševs (tenors), kā arī vairāku starptautisku konkursu laureāte – jaunā un talantīgā vijolniece Elza Siliņa.

1. augustā plkst. 15.00 ikviens aicināts apmeklēt koncertu “Jaunie talanti” Siguldas pils kvartālā. Šogad pirmo reizi Siguldā svētku apmeklētāji dzirdēs talantīgos vijolniekus – pavisam jauno, 12 gadus veco Ilvu Eigusi no Cīrihes, kuras muzikālā karjera jau ļoti strauji attīstās, un Daini Medjaņiku – vijolnieku virtuozu no Hanoveres, konkursa “Uzlecošās zvaigznes” pirmo uzvarētāju, mecosoprānu no Maltas – Altea Troisi, kā arī vairāku starptautisku konkursu laureātu – klarnetistu Artūru Pertu.

1. augustā plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks krāšņs Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” brīvdabas oriģināliestudējums. Lomās: Tania Ivanova, Kamens Čaņevs (Bulgārija), Jānis Apeinis, Krišjānis Norvelis, Ilona Bagele, Andris Lapiņš un citi. Diriģents: Vladimirs Kiradžijevs, režisors: Edmunds Freibergs, scenogrāfs: Aigars Ozoliņš. Kostīmu māksliniece: Ieva Kundziņa.

2. augustā plkst. 13.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts.

2. augustā plkst. 18.00 notiks Galā koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē. Uz Siguldas svētku skatuves kāps pasaulē pazīstamā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska un trīs izcili tenori –, kuri būs kā pārsteigums, kā arī Ilona Bagele, Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Rinalds Kandalincevs un sitamo instrumentu grupa “Brāļi Grīnbergi”, kuri uzstāsies kopā ar festivāla orķestri. Diriģents: Atvars Lakstīgala.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku producents un radošais direktors Dainis Kalns pauž gandarījumu par operas māksliniekiem, kuri šovasar būs dzirdami Siguldā, skaidrojot, ka katru gadu Siguldā viesojas opermūzikas zvaigznes, kuras var dzirdēt labākajos pasaules operas namos.
 
Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un kultūras centra “Siguldas devons” biļešu kasē.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļeti līdz 1. jūlijam, atlaide 10%. Biļetes cena – no 15 līdz 50 eiro.
 
XXVIII Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus piedāvā svētku producents un radošais direktors Dainis Kalns sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Svētkus atbalsta A/S “RERE Grupa”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi