×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-25
Bāriņtiesa aicina ziņot par iespējamu bērnu apdraudējumu ārkārtējās situācijas laikā

Sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī iedzīvotāji tiek aicināti informēt Bāriņtiesu, ja Siguldas novada administratīvajā teritorijā atrodas bērni, kuri valstī noteikto iebraukšanas ierobežojumu dēļ šobrīd atrodas tuvinieku aprūpē bez likumiskas pārstāvības; bērni (visdrīzāk pusaudžu vecumā), kuru vecāki ir izbraukuši ārpus valsts un bērni atstāti vieni; bērni, kuriem nepieciešama palīdzība, jo vecākiem jāatrodas pašizolācijā vai aizgādnībā esošas personas aizgādnis ierobežojumu dēļ neatrodas Latvijā vai ir pašizolācijā un minēto iemeslu dēļ nespēj nodrošināt atbalstu personai ar ierobežotu rīcībspēju; bērni, kas līdz septiņu gadu vecumam ir atstāti vieni vai bērna, jaunāka par 13 gadiem, klātbūtnē.

Bāriņtiesa informē, ka situācijā, ja vecāki neilgu laika periodu (kas nepārsniedz trīs mēnešus) ir spiesti atstāt bērnu citas personas aprūpē, ir iespēja izdot pilnvaru bērna pārstāvībai attālināti, izmantojot Latvijas notāru pakalpojumus neatkarīgi no tā, kurā valstī vecāks šobrīd atrodas. Vienlaikus jāatzīmē, lai videokonsultācija varētu notikt, nepieciešams derīgs elektroniskais paraksts. Citi nosacījumi videokonsultācijas notikšanai apskatāmi šeit.

Ņemot vērā situāciju ar izglītības iestāžu slēgšanu, kā arī ierobežojumiem atstāt bērnus pirmsskolas izglītības iestādēs, jāatgādina, ka Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. panta sestajā daļā noteikts, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecuma bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes. Tāpat jāatzīmē. ka vērtējams ir arī bērnu briedums, ne tikai formālais vecums. Vecākiem jāizvērtē, vai bērna atrašanās vienam, piemēram, astoņu gadu vecumā, ir bērnam droša. Tāpat vērtējams, kāda vecuma bērns atstāts 13 un vairāk gadus sasnieguša bērna uzraudzībā, piemēram, pastāv risks, ka 13 gadus vecs bērns nespēs nodrošināt divus gadus veca bērna aprūpi visas dienas garumā.

Aicinām būt atbildīgiem un vērīgiem, līdzdarboties un sniegt atbalstu tiem sabiedrības locekļiem, kam tas šobrīd visvairāk nepieciešams, kā piemēram, veciem cilvēkiem pārtikas vai medikamentu iegādei.

Ar Siguldas novada Bāriņtiesu iespējams sazināties, darba laikā zvanot uz tālruņa numuriem 67970846, 29191404, savukārt pēc darba laika var sazināties ar Pašvaldības policiju, zvanot uz tālruņa numuru 26160288.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi