×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-26
Pašvaldība neaprēķinās nokavējuma naudu par laikā nesamaksātu nekustamā īpašuma nodokli

Laikā, kad pasaulē un arī Latvijā tiek noteikti arvien stingrāki ierobežojumi vīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai, uzņēmējdarbība kā darba devējs, bet iedzīvotājs kā darba ņēmējs atsevišķās nozarēs saskāries ar grūtībām. Pašvaldība sadarbībā ar Uzņēmējdarbības atbalsta punktu veica aptauju, kurā uzņēmējiem tika lūgts pastāstīt, kā viņus ietekmē ārkārtējā situācija valstī un kā valsts un pašvaldība varētu palīdzēt to mazināt. Atsaucoties uz dažādu jomu pārstāvētiem uzņēmēju ierosinājumiem, pašvaldība savas kompetences ietvaros 2020. gada aprēķinātajam nekustamā īpašuma nodoklim neaprēķinās nokavējuma naudu gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem, pārceļot 1., 2. un 3. ceturkšņa nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas termiņu uz pēdējo ceturkšņa maksājuma datumu – 2020. gada 15. novembri, dodot iespēju mājsaimniecībām un uzņēmējiem pārplānot savus izdevumus.

Atgādinām, ka paziņojumi par nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu iedzīvotāji un uzņēmēji saņēma februārī un termiņš, līdz kuram bija jāsamaksā gada maksa vai 1. ceturkšņa maksājums no aprēķinātā nodokļa, ir 31. marts. Tātad pašvaldība nepiemēros nokavējuma naudu par 2020. gada nekustamā īpašuma nodokļa 1., 2. un 3. ceturkšņa maksājuma atlikšanu līdz 2020. gada 15. novembrim.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumos par nekustamā īpašuma nodokļa jautājumiem var vērsties pie nodokļu administratorēm Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, zvanīt uz tālruņa numuru 67385830 vai rakstīt uz e-pasta adresi kristine.berze@sigulda.lv.

Jau ziņots, ka pašvaldība iespēju robežās saskaņā ar Finanšu ministrijas paziņojumu par sfērām, kuras vīrusa Covid-19 izplatība skārušas visvairāk, jau pieņēmusi vairākus atbalsta pasākumus, lai palīdzētu viesmīlības sektora uzņēmējiem:

  • piemērota nekustamā īpašuma nodokļa atlaide par ēku, kurā tiek veikta uzņēmējdarbība, 90% apmērā Siguldas novadā esošajiem uzņēmumiem, kas nodrošina izmitināšanas pakalpojumu, kā arī 50% apmērā – sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem 2020. gadā;
  • piešķirti atvieglojumi minētajām nozarēm saistībā ar komunālajiem maksājumiem – ūdeni un kanalizāciju, veidojot atlikto maksājumu grafiku;
  • uzņēmējiem tiek dota iespēja terminēti pārtraukt telpu nomas līgumu ar pašvaldību, ja darbība ir tieši ietekmēta vai apturēta saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju.

Papildus tam pašvaldība uzsākusi kampaņu #satiecsevi, kas vērsta uz viesmīlības nozares veicināšanu, aicinot iedzīvotājus un viesus rīkoties atbildīgi, izvērtēt nepieciešamību pulcēties sabiedriskās vietās un rūpēties par līdzcilvēku veselību, tomēr, dodoties dabā un iepazīstot mazāk zināmās Siguldas novada dabas takas, pasūtīt ēdienu līdzi ņemšanai no mūsu vietējiem uzņēmējiem. Pašvaldība aicina uzņēmējus turpināt iesūtīt informāciju par attālinātās ēdināšanas pakalpojumiem uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv, lai pašvaldība tos varētu apkopojuma veidā publicēt sociālajā tīmekļa vietnē Facebook.

Lai atbalstītu ar publicitāti dažādu jomu uzņēmējus, uz ārkārtējas situācijas laiku līdz 14. aprīlim vai līdz ārkārtējās situācijas beigām pašvaldība dos iespēju tīmekļa vietnē www.sigulda.lv sadaļā “Sludinājumi”, ievietot informāciju par sava uzņēmuma piedāvātajiem pakalpojumiem un precēm.

Pašvaldība turpina sekot līdzi situācijai valstī un saskaņā ar valdības lēmumiem savas kompetences ietvaros lems par turpmāko atbalstu uzņēmējiem un iedzīvotājiem vai tā paplašināšanas iespējām.

Plašāka informācija: likumā “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” var plašāk iepazīties ar valsts atbalsta mehānismu uzņēmumiem valsts kompetences ietvaros. Finanšu ministrijas 23. martā sagatavotā informācija darba devējiem un darba ņēmējiem.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi