×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-26
Piesardzības pasākumi Covid-19 ierobežošanā

Lai ārkārtējās situācijas laikā pasargātu sevi un apkārtējos no vīrusa Covid-19 izplatības, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti iesaka ievērot profilaktiskos pasākumus – bieži un rūpīgi mazgāt rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi. Klepojot un šķaudot izmantot vienreizlietojamās salvetes un pēc tam nomazgāt rokas. Lai ar vīrusu nesaslimtu, svarīgi ir ievērot sociālo distancēšanos – divu metru distanci no citiem cilvēkiem. Tāpat speciālisti iesaka izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku, tostarp sabiedriskā transporta, un iespēju robežās palikt mājās un strādāt attālināti.

Covid-19 vīrusu var viegli pārnest no cilvēka uz cilvēku ar nelieliem pilieniem, kas izdalās no cilvēka deguna vai mutes, klepojot, šķaudot un pat runājot, tāpēc ir jāizvairās no tieša kontakta ar inficētu personu, kā arī jāizvairās no pieskaršanās dažādām virsmām un priekšmetiem, kas varētu būt piesārņoti ar šiem pilieniem. Līdz ar to ir svarīgi regulāri dezinficēt arī dažādas virsmas, tostarp arī mobilos telefonus un citas ikdienā bieži izmantojamas lietas.

Cilvēka rokas ikdienā pieskaras dažādām virsmām, tāpēc ir svarīgi ne tikai bieži rokas mazgāt vai dezinficēt, bet arī izvairīties no pieskaršanās sejai, acīm, degunam vai mutei, jo arī tādā veidā vīruss var iekļūt cilvēka organismā.

Vīrusa inkubācijas periods ilgst no divām līdz pat 14 dienām, taču tad, ja ir kāds no saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstināta temperatūra, klepus, iekaisusi rīkle vai apgrūtināta elpošana, cilvēkam ir jāpaliek mājās, nedrīkst slims iet uz darbu vai sabiedriskām vietām.

Tāpat SPKC speciālisti norāda, ka veseliem cilvēkiem nav nepieciešams izmantot sejas maskas, tās nepasargā no iespējamā inficēšanās riska. Masku lietošana var palīdzēt mazināt vīrusa izplatīšanu tiem cilvēkiem, kuri jau ir slimi – klepo vai šķauda –, un kuriem jāpārvietojas sabiedriskās vietās. Ja nav pieejama sejas maska, seju var aizsegt arī ar šalli vai lakatu.

Atgādinām, ka, atgriežoties no ārzemēm, cilvēkam obligāti ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Turpretī ar Covid-19 slimam cilvēkam ir jāatrodas karantīnā, kuras laikā nedrīkst pamest dzīvesvietu. Iedzīvotājiem par valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu līdz 350 eiro, ziņot par iespējamajiem pārkāpumiem var Valsts policijai, zvanot uz tālruņa numuru 110.

Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.spkc.gov.lv vai jaunajā Valsts kancelejas veidotajā tīmekļa vietnē www.covid19.gov.lv, kurā apkopota informācija no atbildīgo iestāžu tīmekļa vietnēm, statistikas dati, kā arī biežāk uzdotie jautājumi un atbildes uz tiem. Tāpat informācija pieeajama vietnēs www.arkartassituacija.gov.lv, www.vm.gov.lv, www.lm.gov.lvwww.nmpd.gov.lv, www.vp.gov.lv.

Aicinām ikvienu iedzīvotāju būt atbildīgam par savu un ģimenes locekļu veselību!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi