×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-26
Dabas takās aicina ievērot principu “#Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!”

Covid-19 pandēmijas laikā būtiski pieaudzis dabas taku un objektu apmeklētāju skaits. Diemžēl proporcionāli pieaudzis arī dabā atstāto atkritumu apjoms, tāpēc Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu aizdomāties par sevis radīto ietekmi uz dabu un atpūtas laikā radīto tukšo iepakojumu pašiem aizvest prom.

Ar saukli “#Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes” Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Pasaules dabas fondu aicina ikvienu izvērtēt savus ieradumus, dodoties dabā. Pirmkārt, pievērst uzmanību līdzi ņemamo produktu iepakojumiem, otrkārt, nenest līdzi neko lieku, lai nerastos vēlme no tā pusceļā atbrīvoties, treškārt, nemeklēt mazās atkritumu urnas pārgājienu maršrutos mežā, purvā vai citviet dabas objektos, bet gan nest tos sev līdzi un izmest lielajās atkritumu tvertnēs, piemēram, stāvlaukumos.

Mazo urnu apsaimniekošana dabas objektos un dabas takās ir ļoti sarežģīta apgrūtinātās piekļuves dēļ. Turklāt tā prasa gana lielus cilvēku un finanšu resursus gan Dabas aizsardzības pārvaldei, gan pašvaldībai, gan zemju īpašniekiem. Dabas aizsardzības pārvalde vien ik gadu mazo urnu apsaimniekošanai tērē apmēram 70 000 eiro, ko varētu ieguldīt, piemēram, jaunas infrastruktūras – laipas, takas, skatu platformas vai atpūtas vietas – izveidē.

Bieži vien putni un dzīvnieki, meklēdami kaut ko ēdamu, urnu saturu iznēsā pa apkārtni, sekmējot vides piesārņojumu. Turklāt iepakojumi var kļūt par nāves slazdiem rāpuļiem, putniem un dzīvniekiem. Visu šo iemeslu dēļ daudzviet pasaulē, tostarp Igaunijā, īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās atkritumu urnas vairs nav atrodamas.

Lai dabas taku un objektu apmeklētājiem atgādinātu šo pamatprincipu, Dabas aizsardzības pārvalde dabā ir izvietojusi informatīvus plakātus ar vienu no tīrīgākajiem dzīvniekiem dabā, proti, āpsi. Kopā mēs varam rūpēties par tīru vidi, kas rada prieku pašiem un novērš apdraudējumu mežu, pļavu, purvu un ūdeņu iemītniekiem. Tāpēc Pārvalde aicina ikvienu iesaistīties informatīvajā kampaņā un, dodoties dabā, parādīt, kā viņi ievēro principu “Ko atnesi, to aiznes”, publicējot sociālo tīklu vietnēs fotogrāfiju pie kampaņas zīmes ar saviem prom nesamajiem atkritumiem un izmantojot tēmturi #dabāejot.

Kampaņu “#Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!” Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Pasaules dabas fondu iesāka pirms diviem gadiem, izvirzot ambiciozu mērķi – mainīt sabiedrības priekšstatus un uzvedību, arvien samazinot dabā izvietoto atkritumu urnu skaitu un piesārņojumu.

Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Maija Rēna


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi