×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-27
Ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi ietekmē arī baznīcu darbību

Lai ierobežotu vīrusa Covid-19 izplatību, ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi stingri attiecas arī uz dievnamiem. Siguldas novadā dievnami netiek slēgti individuāliem apmeklētājiem, tomēr arī baznīcās ir atļauts atrasties tikai tādam cilvēku skaitam, kas ļauj stingri ievērot sociālo distancēšanos – divu metru atstatumu no citiem cilvēkiem, turklāt nepārkāpjot maksimāli noteikto cilvēku skaitu jeb 50 cilvēku skaitu vienlaikus. Baznīcās šajā laikā nenotiek arī organizētie pasākumi, tostarp dievkalpojumi un svētdienas skola bērniem.

Reliģiskās organizācijas publiski aicina ticīgos palikt mājās, pēc iespējas atturoties no publisku vietu un arī baznīcas apmeklējuma. Tā vietā vairākas baznīcas piedāvā mūsdienīgus risinājumus, piemēram, Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudze nodrošina dievkalpojumu tiešraides, tās translējot gan vietnē Facebook, gan savā Youtube kanālā. Kā skaidro draudzes prāvests Rihards Rasnacis, šādas tiešraides tika nodrošinātas arī iepriekš, tāpēc nebija grūtību pielāgoties šai ārkārtējai situācijai. Tāpat baznīcā stingri ievēro distancēšanos, ikdienā rūpīgi dezinficē virsmas, kā arī jebkuram baznīcas apmeklētājam ir pieejamas sanitārās telpas, kurās nomazgāt rokas.

Mācītājs norāda, ka šos piesardzības pasākumus ir svarīgi ievērot, rūpējoties par draudzes locekļu un sabiedrības veselību. Savukārt, lai atbalstītu līdzcilvēkus ārkārtējās situācijas laikā, draudze apzina gan tos cilvēkus, kuriem ir nepieciešama palīdzība, piemēram, ēdiena vai medikamentu sagādāšanā vai datora nodrošināšanā kādam, kuram ir jāmācās attālināti, gan citu cilvēku iespējas palīdzēt.

Pašvaldība atgādina, ka iedzīvotāji, kuriem ir nepieciešama palīdzība vai kuri ir gatavi sniegt palīdzību citiem, var vērsties arī Siguldas novada Sociālajā dienestā, zvanot uz tālruņa numuru 67385298.

Jau ziņots, ka valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ šobrīd publiskās vietās ir noteikti būtiski ierobežojumi, lai izvairītos no ciešas saskares ar apkārtējiem cilvēkiem, tādējādi ierobežojot vīrusa Covid-19 izplatību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi