×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-03-31
Siguldas novada bibliotēka pagarina grāmatu izsniegšanas termiņu

Siguldas novada bibliotēka līdz 14. aprīlim vai kamēr Ministru kabinets būs izsludinājis ārkārtas situāciju valstī aicina iedzīvotājus nenest atpakaļ uz bibliotēku izsniegtās grāmatas, jo tas šajā situācijā atvieglos grāmatu izsniegšanas procesu. Bibliotēka informē, ka lasītāju atnestās grāmatas tiek novietotas atsevišķi – karantīnā, un tās vismaz 14 dienas nevienam netiek izsniegtas. Bibliotēka arī informē, ka grāmatu izsniegšanas termiņi tiek pagarināti līdz šā gada 6. maijam un kavējuma nauda par šo periodu netiks piemērota.

Siguldas novada bibliotēka atgādina, ka līdz 14. aprīlim, kamēr Ministru kabinets izsludinājis ārkārtas situāciju valstī, veiks tikai un vienīgi grāmatu izsniegšanu. Visas novada bibliotēkas apmeklētājiem būs pieejamas divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 12.00 līdz 13.00. Bibliotēka aicina apmeklētājus pirms došanās uz bibliotēku pasūtīt vēlamās grāmatas elektroniskajā kopkatalogā vai pasūtīt tās, nosūtot pieprasījumu uz konkrētās novada bibliotēkas e-pasta adresi. Bibliotēkā nedrīkst uzturēties ne pie datoriem, ne lasītavā. Šajā laikā iedzīvotājiem tiek nodrošināta pieeja attālinātajiem bibliotēkas pakalpojumiem – e-konsultācijām, rakstot uz e-pasta adresi biblioteka@sigulda.lv, zvanot uz telefona numuru 67973258 vai sazinoties sociālo tīklu vietnēs.

Tāpat Siguldas novada bibliotēka atbalsta informatīvo kampaņu #Ēkultūra, aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises izbaudīt virtuāli, savukārt kultūras jomā pieejamos e-pakalpojumus saņemt attālināti, iestādes klātienē neapmeklējot. Bibliotēka aicina izmantot attālinātos resursus: žurnālu, laikrakstu un grāmatu digitālo bibliotēku www.periodika.lv, bezmaksas pieeju 2019. gada E-žurnāliem, žurnāla “Rīgas Laiks” intervijas, tāpat tiešsaistē var apskatīt Nacionālo enciklopēdiju, Latvijas enciklopēdisko vārdnīcu Letonika, Latvijas dabas, sugu enciklopēdiju, iepazīties ar Latvijas putniem, apskatīt populāro medicīnas enciklopēdiju, kā arī izzināt Latvijas vēsturi.

Siguldas novada bibliotēkā aicina bez maksas izmantot arī #Ēkultūras tiešsaistes resursus, kas apkopoti Kultūras ministrijas tīmekļa vietnē. Piemēram, Latvijas filmu portālā, kura saturu veido Nacionālais Kino centrs, brīvpieejā tiešsaistē no jebkura datora noskatāmas 204 Latvijā uzņemtas filmas, tāpat var izmanot Turaidas muzejrezervāta digitālos resursus, izbaudīt neklātienē vairākas operas un baleta izrādes, ko piedāvā Latvijas Nacionālā opera un balets, kā arī izmantot e-grāmatu bibliotēku www.3td.lv.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas bibliogrāfe
Iveta Hamčanovska


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi