×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-01
Laulību reģistrācija tiek veikta, klātesot tikai laulājamajiem un lieciniekiem

Saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem, kas aizliedz arī jebkādus privātus pasākumus, tiek ierobežoti arī kāzu svinību pasākumi, kuros plānots pulcēties vairākiem cilvēkiem vienkopus. Taču laulības reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā vai baznīcā, klātesot tikai personām, kuras vēlas noslēgt laulību un diviem pilngadīgiem lieciniekiem, šobrīd nav aizliegta un var notikt.

Laulības kā juridiska fakta reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā vai baznīcā ir iespējama tikai gadījumos, kad dzimtsarakstu nodaļa vai baznīca var nodrošināt personu savstarpējo divu metru distanci un ir iespējams ievērot citus noteiktos sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus. Lai ievērotu minētos ierobežojumus, Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas pieteikto laulību reģistrāciju veic koncertzālē “Baltais flīģelis”, iepriekš ar katru pāri vienojoties par laulību noslēgšanas laiku.

Tiem laulājamajiem un citām personām, kas ir ieceļojušas no ārvalstīm, ir jāievēro 14 dienu karantīna un tos var salaulāt tikai pēc karantīnas termiņa beigām. Ja personas vēlas laulības reģistrāciju pārcelt, lūgums sazināties un vienoties par citu laulības noslēgšanas laiku, rakstot uz e-pasta adresi inita.vigante@sigulda.lv.

Atgādinām, ka valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa laikā Dzimtsarakstu nodaļa  apmeklētājus pieņem katru darbdienu no plkst. 10.00 līdz 12.00, taču klātienē tiek nodrošināta tikai dzimšanas un miršanas fakta reģistrācija. Iesniegumus laulības reģistrācijai šobrīd var nosūtīt izvēlētajai dzimtsarakstu nodaļai tikai elektroniski, ja iesniegumu ar drošu elektronisko parakstu ir parakstījušas abas personas, kas vēlas noslēgt laulību. Ārzemniekiem iesniegt iesniegumus laulības noslēgšanai šobrīd nav iespējams. Iesniegumus par atkārtotām civilstāvokļa aktu apliecībām un izziņām var iesniegt elektroniski tīmekļa vietnēs www.latvija.lv vai www.epakalpojumi.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi