×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-01
Ar vietu 1. klasē tiks nodrošināti visi novadā deklarētie topošie pirmklasnieki

Martā veiksmīgi norisinājusies bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2020./2021. mācību gadā. Līdz 31. martam saņemti 259 iesniegumi no topošo pirmklasnieku vecākiem; no tiem 239 ir bērni, kas paši un vismaz viens no viņa vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā līdz šā gada 1. janvārim, bet 20 ir citos novados deklarēto ģimeņu bērni. Lielākā daļa vecāku (59 %) izmantojuši iespēju bērnu mācībām 1. klasē pieteikt elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu attiecīgajā izglītības iestādē vecāki saņems līdz 10. aprīlim.

Bērnu pieteikšana mācībām vispārizglītojošo skolu 1. klasēs turpināsies līdz 1. septembrim, taču vecākiem jāņem vērā, ka pēc 31. marta pašvaldības noteiktās prioritātes vairs netiek ņemtas vērā. Siguldas novada pašvaldība nodrošinās izglītības iespējas visiem novadā deklarētajiem bērniem, negarantējot vietu tieši vecāku izvēlētajā skolā vai programmā.

Plānots, ka 2020./2021. mācību gadā skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs sāks 250–260 Siguldas novadā deklarētie bērni. Kopumā Siguldas pilsētas izglītības iestāžu 1. klases var uzņemt 238 pirmklasniekus: Laurenču sākumskolā tiks atvērtas četras pirmās klases, nodrošinot vietas 76 skolēniem, Siguldas 1. pamatskola trīs pirmajās klasēs var uzņemt 60 skolēnus. Savukārt Siguldas pilsētas vidusskola piecās pirmajās klasēs, tostarp sporta un mākslas klasēs, kopā var uzņemt 120 pirmklasniekus. Šogad Siguldas pilsētas vidusskolā bija ļoti liels pieprasījums uz mākslu klasi – uz 16 vietām bija pieteikti 24 bērni. Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1. klase katrā izglītības iestādē, un šajās skolās pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu izglītības iestādē klātienē.

Pašvaldības izglītības nozares speciālisti atgādina, ka pirmklasnieku reģistrs tiek veidots pēc “rāvējslēdzēja” principa brīdī, kamēr abas rindas norit vienlaicīgi, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem, kā arī ievērojot noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas un novadā deklarētie bērni, kuriem Siguldas novadā deklarēts arī vismaz viens no vecākiem.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970863.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi