×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-02
Vairākus dokumentus, kam beidzies derīguma termiņš, var turpināt izmanot

Vairākus dokumentus, kam ārkārtējās situācijas laikā ir beidzies derīguma termiņš, var turpināt izmantot. Šādu lēmumu pieņēmušas vairākas iestādes ar mērķi nepulcēt iedzīvotājus klātienē, lai tādējādi ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību.

Personu apliecinoši dokumenti

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka personu apliecinošus dokumentus – pasi un personas ID karti – var turpināt izmantot, ja tiem derīguma termiņš ir beidzies ārkārtējās situācijas laikā. Tāpat joprojām ir derīgas arī uzturēšanās atļaujas, ja cilvēks Latvijā ir likumīgi uzturējies līdz 13. martam. Tomēr ir daži izņēmumi, kuros personu apliecinošu dokumentu maiņa var notikt. Piemēram, ja personai vispār nav personu apliecinoša dokumenta vai gadījumā, ja tiek mainīts vārds vai uzvārds.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 1. nodaļas Siguldas filiāle uz ārkārtējās situācijas laiku ir apturējusi darbību Raiņa ielā 3, Siguldā. PMLP pakalpojumus ir iespējams saņemt kādā no tuvākajām PMLP nodaļām tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Papildu informāciju var iegūt, zvanot uz PMLP informatīvo tālruni 67209400.

Trūcīgās un maznodrošinātās personas statuss

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai personas izziņas derīguma termiņš tiek pagarināts līdz 31. maijam, līdz ar to dokumenti Sociālajā dienestā statusa kārtošanai atkārtoti nav jāiesniedz. Trūcīgā un maznodrošinātā statuss dod tiesības ģimenei vai personai saņemt valsts un pašvaldības noteikto atbalstu un atvieglojumus.

Atgādinām, ka Siguldas novada Sociālais dienests nodrošina arī atbalstu krīzes situācijā vai palīdzību īslaicīgu problēmu risināšanā. Pašvaldība var piešķirt pabalstu 80 eiro apmērā vienai personai pamatvajadzību nodrošināšanai. Krīzes situācijā palīdzību var saņemt ne tikai trūcīgie un maznodrošinātie novadnieki, bet arī tie, kuri nonākuši īslaicīgās grūtībās.

Braukšanas maksas atvieglojumi personām ar invaliditāti

Personas ar invaliditāti, kurām laika periodā no 22. marta līdz 1. jūnijam ir beidzies derīguma termiņš invaliditātes apliecībai, ārkārtējās situācija laikā var turpināt bez maksas izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos autobusu un vilcienu maršrutos. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus, personai arī turpmāk jāuzrāda invaliditātes apliecība, tostarp arī tad, ja tās termiņš ir beidzies.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi