×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-02
Pašvaldības bērnudārzos apmeklējums neliels; audzēkņi veic uzdevumus attālināti

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā visos Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos tiek nodrošinātas dežūrgrupas tiem audzēkņiem, kuri paši un viņu ģimene pēdējo 14 dienu periodā nav bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un kuru vecākiem nav iespēja citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Pašvaldība katrā dežūrgrupā noteikusi audzēkņu skaitu no pieciem līdz septiņiem bērniem. Pagājušajā nedēļā dežūrgrupās audzēkņu skaits bija neliels – novadā kopumā vidēji 25 audzēkņi dienā, taču šonedēļ bērnudārzu dežūrgrupas apmeklē vairāk nekā 40 audzēkņi. Pedagogi un pedagogu palīgi dežūrgrupās strādā atbilstoši izglītības iestādē noteiktajai kārtībai.

Lai ikdienā nodrošinātu tīru un drošu vidi bērnudārzā, personāls pastiprināti veic telpu, iekārtu, mācību līdzekļu dezinfekciju, kā arī stingri ievēro personīgo higiēnu.

Pārējā laikā bērnudārza pedagogi, pedagogu palīgi atbilstoši mācību programmas saturam organizē un nodrošina attālinātā mācību procesa norisi: sagatavo un nosūta audzēkņu ģimenēm dažādus mācību materiālus, pašizaugsmes vingrinājumus, uzdevumus, video sižetus, kā arī saņem un izvērtē audzēkņu paveiktos darbus, apgūst jaunas prasmes, it īpaši tehnoloģiju jomā.

Dažāda veida izglītojošie materiāli tiek gatavoti, apkopoti un nodoti audzēkņu vecākiem e-pastā, sociālo tīklu vietnē Facebook vai lietotnē Whatsapp. Savstarpējai saziņai tiek izmantots arī tālrunis, videozvani. Savukārt, lai novērtētu audzēkņu veikumu un veidotu atgriezenisko saiti, izpildītos uzdevumus vecāki iesūta grupu audzinātājām galvenokārt foto/video formātā. Arī vecāki savstarpēji atbalsta viens otru, apmainoties savā starpā ar noderīgu informāciju brīvā laika pavadīšanai. Katras pirmsskolas grupas ietvaros pieejamās informācijas apjoms par aktivitātēm un uzdevumiem, kurus bērniem patstāvīgi vai kopā ar vecākiem ir iespējams veikt attālināti, ir gana liels. Apzinoties, ka audzēkņu darbošanās attālināti ir atkarīga no vecāku iespējām darboties ar bērnu, bērnudārzu vadītājas atgādina, ka dotie uzdevumi nav obligāti, bet gan vēlami, neaizmirstot, ka bērniem no piecu gadu vecuma tiek īstenota obligātā apmācība, lai pilnvērtīgi sagatavotos pamatizglītības apgūšanai skolā.

Pedagogi katru nedēļu kopā ar bērnudārza vadību izvērtē attālinātā mācību procesa norisi, nosakot stiprās puses, uzlabojamās jomas, izvērtē audzēkņu darbus. Pedagogu palīgi šajā laikā arī apgūst pedagoģisko literatūru un metodiku, lai kvalitatīvi varētu iesaistīties kompetencēs balstīta mācību satura apguves nodrošināšanā, kā arī iesaistās mācību materiālu izgatavošanā un uzlabošanā grupās.

Neskatoties uz to, ka bērnudārzos patlaban darbojas tikai dežūrgrupas, audzēkņu vecākiem attālināti pieejamas arī logopēda, psihologa, speciālā pedagoga un medmāsas konsultācijas. Par speciālistu pieejamību un citiem neskaidriem jautājumiem vecāki aicināti sazināties ar attiecīgo bērnudārzu vadītājiem.

Pašvaldība aicina ģimenes izvērtēt bērnudārza apmeklējuma nepieciešamību valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi