×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-03
Pašvaldība izsniegs pārtikas pakas bērniem no maznodrošinātām, trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm

Kamēr skolēni mācās attālināti, Siguldas novada pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas divas reizes mēnesī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Papildus tam vienu reizi mēnesī pārtikas pakas tiks izsniegtas arī maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kuru bērni apmeklēja gan pašvaldības, gan privāto bērnudārzu, bet tagad paliek mājās drošības apsvērumu dēļ. Ģimenes, kuras atbilst noteiktajiem kritērijiem pārtikas paku saņemšanai, aicinātas pieteikties un zvanīt darba dienās no plkst. 8.30 līdz 18.00 uz tālruņa numuru 67385298.

Pārtikas pakās, kas tiks nodrošinātas katram ģimenes bērnam minētajās grupās, tiks iekļauti dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas un eļļa ēdiena pagatavošanai. To izdale sāksies no 7. aprīļa, un Sociālā dienesta darbinieki ar tām ģimenēm, kuras būs pieteikušās, sazināsies personīgi, vienojoties par pārtikas paku saņemšanas iespējām.

Pārtikas paku piedāvājumu iesūtīja vairāki uzņēmēji, no kuriem pašvaldības pārstāvji izvēlējās pilnvērtīgāko, sabalansētāko, kā arī no Latvijas ražotāju produktiem komplektētu piedāvājumu 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku. Tās nodrošinās SIA “Vectēvs” – uzņēmums, kurš patlaban iepirkumu procedūras rezultātā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina Siguldas bērnudārzos.

Kopš šā mācību gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – 28 eiro mēnesī katram bērnam. Šajā krīzes laikā skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm pārtikas pakas tiks nodrošinātas par 40 eiro mēnesī, bet privāto un pašvaldības bērnudārza bērniem, kuri atbilst noteiktajām mērķgrupām, – par 20 eiro mēnesī. Iepriekšminētās pārtikas pakas plānots nodrošināt 969 bērniem no 386 ģimenēm, kopumā tam piešķirot aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Siguldas novada pašvaldības atbildīgie speciālisti pārrunājuši siltas maltītes piegādi skolēnu dzīvesvietās, tomēr paredzamie riski ēdiena apritē un higiēnas nodrošināšana, kā arī distancēšanās noteikumu ievērošana ir pretrunā ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežojošiem pasākumiem. Tāpat pašvaldībai un novada ģimenēm ir bijusi skarba pieredze ar Escherichia coli infekciju 2019. gada rudenī, kas apliecināja, ka pārtikas aprite var būt viens no riskantākajiem posmiem dažādu infekciju izplatībā.

Jau ziņots, ka 31. martā Ministru kabineta sēdē tika nolemts, ka valsts piešķirto mērķdotāciju skolēnu ēdināšanā (14 eiro mēnesī par katru 1.–4. klases skolēnu) varēs izlietot 1., 2., 3. un 4. klašu skolēniem, kas nāk no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm. Savukārt, ja visi līdzekļi šim mērķim nebūs izlietoti, tos varēs atvēlēt arī 5., 6., 7., 8. un 9. klašu skolēniem, kas nāk no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm.

Valdība noteikusi, ka pašvaldība var izvēlēties piemērotāko ēdiena nodrošināšanas veidu – brīvpusdienu piegāde bērniem mājās, pārtikas pakas bērna ģimenei, zupas virtuves pakalpojumi vai cits ēdiena piegādes veida risinājums.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ja ģimenēm, kuras neietilpst Ministru kabineta nosauktajās grupās, nepieciešama palīdzība bērnu ēdināšanā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, ko ģimenes var saņemt ārkārtējās situācijas laikā īslaicīgu grūtību pārvarēšanai, pieejama šeit.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi