×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-03
Skolēniem būs pieejams jauns izglītojošs televīzijas kanāls “Tava klase”

Lai sniegtu lielāku atbalstu attālināto mācību pieejamībā, kvalitatīva satura apgūšanā un vecāku atbalstīšanā īpaši sākumskolas posmā, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvas izveidots izglītojošs televīzijas kanāls “Tava klase”. Tajā no 6. aprīļa divos virszemes televīzijas kanālos – “ReTV” un “Sportacentrs.com TV” – tiks pārraidītas mācību stundas 1.–6. klašu skolēniem, bet no 14. aprīļa arī 9. un 12. klašu skolēniem. Savukārt tīmekļa vietnē www.tavaklase.lv būs pieejams stundu saraksts un stundu ieraksti.

Novada skolu pedagogi individuāli izvērtēs nepieciešamību izmantot televīzijas kanāla “Tava klase” piedāvātās iespējas.

Mācību programmas veidos 20 minūšu gari audiovizuāli materiāli, kuros pedagogi, savas jomas entuziasti no dažādām Latvijas pilsētām, mācību priekšmetus pasniegs interesantā un skolēnus uzrunājošā veidā. Arī Laurenču sākumskolas pedagogi (angļu valodas skolotāja Elīna Ozoliņa, latviešu valodas skolotāja Santa Bērziņa un krievu valodas skolotāja Valentīna Voiciša) piedalīsies mācību stundu izveidē.

Mācību saturs tiek veidots tā, lai mazo klašu skolēni pēc katra priekšmeta var paspēt izpildīt kādu uzdevumu un pārorientēties uz nākamo mācību priekšmetu. Televīzijas kanālos būs iespējams atkārtot Dziesmu un deju svētku repertuāru kopdziedāšanā, deju nodarbībās, tāpat kopā sportot, apgūt teātra spēles elementus, robotiku, animācijas pamatus, kā arī iepazīt Latvijas mazākumtautību valodas. Iecerēts, ka jau pēc Lieldienām mācību programmu saturs tiks nodrošināts nedēļu iepriekš, ļaujot vispārizglītojošo skolu pedagogiem mērķtiecīgi plānot izglītojošā televīzijas kanāla programmu savā nodarbību grafikā.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar iniciatīvas grupu “Vecāki par labāku izglītību”, paredzot oriģināla mācību satura izveidi. Izglītības un zinātnes ministrija apstiprina: ņemot vērā ekspertu ieteikumus, ka attālinātais mācību process bez tiešsaistes nodarbībām, vēl precīzāk – bez klātbūtnes efekta, ir apgrūtinošs tieši jaunākā vecumposma skolēniem, no 9. aprīļa tīmekļa vietnē www.tavaklase.lv būs pieejama ne tikai programma (mācību priekšmetu saraksts), bet arī sasniedzamais rezultāts un ieteicamā atgriezeniskā saite.

Plašāka informācija par projektu pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi