×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-03
Pašvaldības policija pastiprināti apseko novada teritoriju

Siguldas novada Pašvaldības policija šobrīd pastiprinātu uzmanību pievērš ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanai novadnieku vidū, kā arī iedzīvotāju pareizai dārza un zaļo atkritumu apsaimniekošanai, proti, vai tiek ievērots pašvaldības noteiktais aizliegums dedzināt zaļos un dārza atkritumus. Papildus tam tiek apsekotas nesakoptās teritorijas, kurās var izcelties kūlas ugunsgrēki.

Pašvaldības policijas speciālisti informē, ka saistībā ar valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas noteiktajiem ierobežojumiem katru dienu tiek veiktas gan preventīva rakstura pārrunas ar iedzīvotājiem, gan izteikti brīdinājumi. Pašvaldības policija marta otrajā pusē saņēmusi satrauktu iedzīvotāju zvanus par pārkāpumiem publiskās vietās, kā rezultātā vairākkārt apsekots Raiņa parks, Siguldas 1. pamatskolas sporta laukums, bērnu rotaļu laukums Dzērveņu ielā, kā arī Siguldas pilsētas stadions. Tādējādi tika pieņemts lēmums norobežotajās teritorijās esošās atpūtas vietas slēgt. Tāpat arī Pašvaldības policijas inspektori saņēmuši informāciju, ka publiskās vietās atrodas tie cilvēki, kuriem jāievēro pašizolācija vai karantīna. Pašvaldības policija veikusi pārrunas ar iedzīvotājiem, norādot uz atbildīgu rīcību pret sevi un citiem, pārliecinoties, ka personas nekavējoties atgriežas mājās. Tāpat šajā laikā saņemti arī vairāki citi izsaukumi, kuri risināti sadarbībā ar Valsts policijas kolēģiem.

Pašvaldības policija ir arī apzinājusi novada naktsmītnēs esošo situāciju, regulāri tiek pārbaudītas arī citas novadā esošās iestādes, piemēram, spēļu zāles un baznīcas, kā arī citas publiskās teritorijas.

Pašvaldības policijas inspektori katru dienu savstarpēji apmainās ar informāciju par profilaktiskajām pārbaudēm ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa inspektoriem.

Tāpat pašvaldības policijas inspektori atgādina, ka saskaņā ar saistošajiem noteikumiem “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” ir aizliegts dedzināt atkritumus, tostarp dārza un zaļos atkritumus, piemēram, lapas vai zarus.

Pašvaldības policija informē, ka laika periodā no 1. marta līdz 2. aprīlim tika saņemti 15 izsaukumi par ugunskura dedzināšanu, no kuriem vienu reizi ugunskura dedzināšana gan netika konstatēta. Savukārt patruļu laikā konstatēti astoņi ugunskura dedzināšanas pārkāpumi. Kopumā mēneša laikā par neatļautu ugunskuru kurināšanu un bioloģiskā materiāla dedzināšanu pašvaldības policisti ir izteikuši 20 brīdinājumus, ir sastādīts viens administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī ir uzsākta viena administratīvā lietvedība.

Siguldas novada pašvaldība atgādina par atbildīgu atkritumu apsaimniekošanu un iespējām, kā kompostēt vai nodot dārza un zaļos atkritumus!

Siguldas novada Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājiem par atsaucību, ziņojot par pārkāpumiem, aicinot arī turpmāk sazināties pa diennakts tālruni 26160288 vai e-pastu policija@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi