×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-06
Lieldienu noskaņai novadā izvietoti simboliski vides objekti – krāšņi putni zelta būros

Šogad Siguldas novadā septiņās vietās pilsētvidē un dabas takās izvietoti vides objekti – zelta būri Lieldienu olu veidolā, kuros atrodas krāšņi putni, simbolizējot mūs pašus šajā laikā, kad zināmā mērā esam ieslodzīti un satiekamies ar sevi, savām pārdomām un izaicinājumiem, apzinīgi gaidot, kad atkal varēsim lidot plašajā pasaulē pretī jauniem sasniegumiem.

Pielāgojoties jaunajam distancēšanās režīmam, kad ikdienu pavadām atbildīgi ievērojot piesardzību, iesākusies Lieldienu nedēļa. Dienas kļuvušas garākas par naktīm, daba sākusi mosties – viss notiek kā ierasts. Tomēr ārkārtējā situācija valstī ieviesusi zināmas korekcijas mūsu ikdienā – mēs strādājam no mājas, lielāko daļu laika pavadām savā dzīvesvietā, nesatiekam draugus tik bieži kā ierasts un arī Lieldienas svinēsim šaurā ģimenes lokā.

Pavadot laiku atbildīgi un piesardzīgi, ikvienam ir iespēja nostāk no pilsētas centra nesteidzīgi apmeklēt vairākas vietas, kurās atrodamas simboliskās Lieldienu olas. Lai ikviens no mums uz mirkli atgrieztos bērnībā, kad Lieldienu rītā skrējām meklēt zaķa slēptās olas, arī tagad zelta olas ar krāšņajiem putniem būs jāatrod pašiem – gan maziem, gan lieliem.

Zelta būros Lieldienu olu veidolā esošos putnus apgleznoja Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi, kas ar prieku iesaistījās šajā iniciatīvā, lai uz brīdi atgrieztos mākslas krāšņajā pasaulē, kas nu jau vairākas nedēļas palikusi aiz “Baltā flīģeļa” slēgtajām durvīm. Savukārt S! simbolu, kas atgriezies Svētku laukumā rotājies Lieldienu noskaņās, jaunās krāsās ietērpusi māksliniece Zinaīda Ceske.

Mēs ikkatrs esam atbildīgi par vīrusa ierobežošanu, tādēļ aicinām izvērtēt laiku, kurā doties dabā, lai nedrūzmētos un neapdraudētu viens otru. Šā iemesla dēļ Siguldas novada pašvaldība lielāko daļu Lieldienu dekorācijas nolēmusi izvietot ārpus pilsētas un pagastu centra, iekarot putnu būrus augstu koku zaros un samazinot apmeklētāju kontaktu ar tiem. Atgādinām, ka piesardzības noteikumi paredz principu “divi un divi” jeb divi cilvēki, izņemot vienas ģimenes locekļus, divu metru attālumā.

Šis ir laiks, kurā mums ir iespēja iepazīt, izaicināt sevi, lai pielāgotos esošajai situācijai. Būsim iecietīgi un saprotoši, lai spētu sagādāt svētku sajūtu katram no mums. Lai Lieldienu laiks un dabas mošanās spēj atnest harmoniju ikvienam! #satiecsevi


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi