×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-07
Pašvaldība uzsākusi pārtikas paku izdali; to saņemšana turpināsies arī ceturtdien

Šodien, 7. aprīlī, uzsākta pirmā pārtikas paku izdale maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm ar bērniem bērnudārzos un skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Pakas tiek dalītas trīs punktos – pie Siguldas 1. pamatskolas, pie Pakalpojumu centra Raiņa ielā 3, kā arī stāvlaukumā pie Siguldas Sporta centra. Otrā paku izdale tiem, kas nesaņēma pirmās, pēc iepriekšminētajiem kritērijiem notiks ceturtdien, 9. aprīlī. Pieteikties paku saņemšanai iespējams, zvanot darba dienās no plkst. 8.30 līdz 18.00 uz tālruņa numuru 67385298 Sociālajam dienestam.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, saņemot pieteikumus no ģimenēm, kuras atbilst atbalsta saņemšanas kritērijiem, ir vienojusies par laika grafiku, kādā pakas tiks saņemtas, lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējs kontakts. Pirmajā pārtikas paku dalīšanas reizē no plkst. 9.00 rītā līdz 17.00 pēcpusdienā 380 bērniem tiks izdalītas 380 pakas, un tās saņems 136 ģimenes.

Ņemot vērā bagātīgo pakas komplektējumu, kurā ietilpst dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas un eļļa, tās svars ir 14 kilogrami. Aicinām pārdomāt pakas pārvietošanas iespējas. Tām ģimenēm, kurām paku saņemšanu nebūs iespēja nodrošināt karantīnas vai citu iemeslu dēļ, tā tiks piegādāta, savstarpēji vienojoties.

Trešā paku izdale tiks organizēta pēc 20. aprīļa, un ģimenēm nebūs iespējams saņemt iepriekšējo pārtikas paku saturu, jo pakas tiek pasūtītas saskaņā ar esošajiem pieteikumiem. Svarīgi atzīmēt, ka paku saturs pa periodiem daļēji tiks mainīts, lai nodrošinātu ģimenēm daudzveidīgu un sabalansētu piedāvājumu. Pieteikšanās nākamo paku saņemšanai notiks tāpat kā līdz šim – ģimenēm pirms tam būs jāpiesakās, zvanot uz Sociālo dienestu, saņemot informāciju par laiku un vietu, kad un kur paka tiks izsniegta. Aicinām sekot līdzi informācijai pašvaldības informatīvajos kanālos nedēļā pēc Lieldienām.

Atgādinām, ka pārtikas pakas veido SIA “Vectēvs” no Latvijas ražotāju produktiem 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku. Iepriekš piesakoties, tās būs iespēja saņemt katram skolēnam divas reizes mēnesī, bet vienu reizi mēnesī – katram bērnudārzniekam no maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm, kopumā 969 bērniem no 386 ģimenēm. Pašvaldība atbalsta sniegšanai tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, paredzējusi aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ja ģimenēm, kuras neietilpst Ministru kabineta nosauktajās grupās, nepieciešama palīdzība bērnu ēdināšanā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, ko ģimenes var saņemt ārkārtējās situācijas laikā īslaicīgu grūtību pārvarēšanai, pieejama šeit. Kā arī papildinformācija par pašvaldības lēmumu uzsākt pārtikas paku izdali maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērniem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi