×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-07
Uzsākti sagatavošanas darbi 14 grantētajām ielām, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde

Iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, grantētajās ielās, kuras atbilst pašvaldības izvirzītajiem nosacījumiem, šogad tiks veikta dubultās virsmas apstrāde. Patlaban uzsākti ceļa apauguma noņemšanas darbi un grants segums tiek sagatavots remontdarbiem, savukārt dubultās virsmas apstrādes darbus plānots uzsākt, kad gaisa temperatūra diennaktī turēsies virs +5 grādiem. Kopumā šajā sezonā, investējot turpat 300 tūkstošus eiro no pašvaldības budžeta, dubultās virsmas apstrāde plānota 14 Siguldas ielās, lai ielas segums neputētu, nebūtu bedres un pārvietošanās pa to būtu komfortablāka.

Dubultās virsmas apstrādes darbu laikā tiek veikta aku pacelšana, uz ceļa tiek uzklāts bitumena un šķembu maisījums divās kārtās, un tas ir asfaltam līdzīgs segums, kas nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot grantētā ceļa putēšanu un bedru veidošanos. Dubultās virsmas apstrādes tehnoloģija paredz, ka, iestrādājot bitumena emulsiju un šķembas ceļa seguma bojātajās vietās, tās pilnīga formatēšanās (sacietēšana) notiek trīs līdz piecu dienu laikā pie augstākas satiksmes intensitātes. Tomēr pret šāda seguma ielām jāizturas saudzīgi, nenoslogojot tās ar regulāru smago kravas transporta satiksmi, nedriftējot un nekaisot ar sāli. Ziemas sezonā, ja būs radies apledojums, slīdamības mazināšanai nedrīkstēs izmantot ledus rievošanas metodi, jo tādējādi tiek bojāts ielas segums. Ielas, kurās tiks veikta dubultās virsmas apstrāde, sniegs tiks attīrīts mehāniski un kaisīts ar smilti.

Jau ziņots, ka virskārtas cieto segumu prioritāri iegūs tās ielas, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam – Vārpas, Pūču, Vēju, Mēness un Līgo, kā arī Saules un Jāņa ielas posms. Kā otrā prioritāte ir tās ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam – Depo, Lapu, Ābeļu, Maijas, Ievu un Zaru iela. Savukārt augstas intensitātes Strēlnieku ielas posms no Melioratoru ielas līdz Pulkveža Brieža ielai ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka SIA “Saltavots” pēc pašvaldības lūguma ir izbūvējis ūdens un kanalizācijas tīklu pievadus līdz īpašumiem, lai gan visi īpašnieki joprojām tiem nav pieslēguši savu īpašumu. Papildus tam jāatzīmē, ka šīs ielas ir ar virskārtai atbilstošu nestspēju, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei.
 

Tiek izstrādāts grafiks ielu asfaltēšanai

Šajā gadā papildus dubultās virsmas apstrādes darbiem paredzēta arī ielu un ceļu asfaltēšana. Jau šajā pavasarī noslēgsies virskārtas atjaunošanas darbi Peldu ielā. Tāpat asfaltseguma virskārta tiks ieklāta arī Parka un Oskara Kalpaka ielā, papildus veicot ielu nomaļu apzaļumošanu.

Saskaņā ar sastādīto grafiku asfaltseguma virskārta šogad tiks atjaunota Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai, kur SIA “Saltavots” veiks inženierkomunikāciju izbūvi. Savukārt Melioratoru ielā no Pulkveža Brieža līdz Nītaures ielai, kā arī Helmaņa ielā no Zinātnes līdz Graudu ielai tiks ieklāta asfaltbetona virskārta.

Papildu informācija par šogad veicamajiem asfaltēšanas darbiem tiks izziņota pēc aptuveni divām nedēļām. Patlaban atbildīgie speciālisti veic ielu un ceļu apsekošanu, lai atbilstoši pašvaldības finanšu līdzekļiem izveidotu plānoto darbu grafiku.

Noslēdzies iepirkuma konkurss Atbrīvotāju ielas pārbūves darbiem un būvdarbu uzraudzībai. Izvērtējot iesniegtos pieteikumus, tiks pieņemts lēmums par būvniecības darbu un būvuzraudzības veicēju. Darbi tiks veikti par pašvaldības finanšu līdzekļiem, un tos plānots uzsākt tiklīdz tiks noslēgti līgumi par darbu veikšanu.
 

Grantēto ceļu sakārtošana 17 kilometru garumā Siguldas, Mores un Allažu pagastā

Vasaras sākumā paredzēts uzsākt pārbūves darbus Siguldas, Allažu un Mores pagasta sešiem grants ceļu posmiem 17 kilometru garumā. Šobrīd ir izstrādāta ceļu pārbūves projekta dokumentācija un izsludināts iepirkuma konkurss par būvdarbu būvuzraudzību. Projektu kopējās izmaksas ir 978 666 eiro, no tām Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums ir 870 000 eiro.

Lai nodrošinātu videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi, jaunu uzņēmumu veidošanos, jaunu darbavietu radīšanu un investīciju piesaisti, šogad plānots veikt pārbūves darbus arī Lauku ielā un Limbu ceļam gadījumā, ja izdosies iegūt finansiālu atbalstu no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Plānoto darbu laikā paredzēta ielu pārbūve, uzklājot asfaltsegumu, apvienotais gājēju un veloceliņš, inženierkomunikāciju pārbūve un apgaismojuma ierīkošana. Patlaban ir izstrādāta projektu dokumentācija. Kad tiks saņemts atbalsta finansējums no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, pašvaldība izsludinās iepirkumu konkursu.
 

Turpinās satiksmes drošības veicināšana

Ielu un ceļu remontdarbu sezonā saskaņā ar Siguldas identitāti veidojošā plānojuma vadlīnijām šajā gadā plānots īstenot Rožu ielas satiksmes mierināšanu, paredzot izveidot brauktuves sašaurinājumu horizontālos apzīmējumus, norobežojošu ceļa stabiņu izbūvi, kā arī satiksmi organizējošu ceļa zīmju izvietošanu, kas jau ir paveikts, uzstādot maksimālā ātruma ierobežojošu zīmi 30 kilometri stundā un informatīvu zīmi “Viens ceļš visiem”. Plānota arī velo joslu izveide Pils ielā posmā no Ausekļa līdz Raiņa ielai, Pulkveža Brieža ielas posmā no Rīgas līdz Saules ielai un Rīgas ielā, uzklājot ceļa horizontālo marķējumu.
 

Uzsākta pavasara ielu un ceļu ikdienas uzturēšana

Tāpat turpinās ielu un ceļu uzturēšanas darbi – iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem, uzsākti novada ielu asfalta seguma satiksmei bīstamo bedrīšu remonta darbi, pielietojot tehnoloģiju, ko ielu un ceļu uzturēšanā izmanto arī VAS “Latvijas Valsts ceļi” – bedrītes tiek aizpildītas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām. Tiek greiderētas ielas un ceļi, noņemti apaugumi un veikti citi uzturēšanas darbi. Turpinās arī darbi pie satiksmes organizāciju tehnisko līdzekļu shēmu izstrādes, saskaņošanas un uzstādīšanas.

Siguldas novada pašvaldība kopumā ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontiem paredzējusi vairāk nekā 5,5 miljonus eiro, tajā skaitā 1,8 miljonus eiro no pašvaldības budžeta līdzekļiem, 429,3 tūkstošus eiro plānots aizņemties no Valsts kases, kā arī Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums 2,1 miljonu eiro apmērā. Ielu un ceļu ikdienas uzturēšanai paredzēti 1,17 miljoni eiro, tajā skaitā valsts mērķdotācija no ielu un ceļu fonda līdzekļiem 483 tūkstošu eiro apmērā. Svarīgi atzīmēt, ka šogad tāpat kā pagājušajā gadā pašvaldībām nav iespējas saņemt kredīta līdzekļus no Valsts kases ielu un ceļu remontdarbiem, kuros nav plānots Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi