×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-08
Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi piedalās akcijā #satiecsevi

Vairākas nedēļas, kopš valstī izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai, lielākā daļa novada pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu darbojas attālināti no mājām. Pavisam nesen novadniekiem bija iespēja aplūkot bērnudārza “Tornīši” audzēkņu darbus, kas tapuši attālināti darbojoties no mājām. Tāpat arī citu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, piedaloties sociālajā distancēšanās akcijā #satiecsevi, kopā ar vecākiem, brāļiem un māsām veic interesantus uzdevumus gan iekštelpās, gan dabā, piedāvājot ikvienam ielūkoties paveikto radošo darbu fotogalerijā.

Bērnudārza “Ieviņa” audzēkņi aktīvi darbojas telpās un dabā, veicot radošus un izglītojošus uzdevumus. Bērni muzicē, vingro, spēlē spēles, izzina apkārtnē augošos kokus, kukaiņus, sēj augu sēklas un vēro attīstības procesus. Tā kā diena lielākoties aizrit savā dzīvesvietā, ikdienā audzēkņi kārto savu istabu, tīra savu darba vietu, palīdz vecākiem gatavot maltītes, dodas pastaigā ar savu mājdzīvnieku, palīdz veikt dažādus darbus brāļiem, māsām. Atelpas brīžos, ievērojot sociālās distancēšanas principus, bērni kopā ar ģimeni dodas pastaigās Siguldas novada dabas takās, kur arī veic pedagogu uzdotos uzdevumus. Piedaloties Ekoskolu programmā, “Ieviņas” audzēkņi izzina ar vides saudzēšanu saistītas tēmas. Šomēnes Ekoskolu programmas ietvaros bērnudārza vecākās grupas bērni piedalīsies projektā “Lielās augu medības”, kur būs iespēja izzināt katram savas tuvākās apkārtnes dabu un tās daudzveidību, mācīties atpazīt augus, kukaiņus un citas sugas, darboties, pētīt un eksperimentēt.

Tāpat arī bērnudārzs “Pīlādzītis” audzēkņiem organizē attālināto mācīšanos, aicinot vecākus radoši darboties kopā ar saviem bērniem un veikt dažādus uzdevumus dabā. Bērni aicināti iesaistīties mājas darbu darīšanā, piemēram, salocīt savas drēbes, saklāt savu gultu, izslaucīt grīdu, kopīgi ar vecākiem pagatavot kādu no ēdienreizēm. Atbilstoši bērnu vecumam pedagogi bērnu vecākiem nosūta dažādus uzdevumus zināšanu papildināšanai mācību jomās. Bērni mācās skaitīt, rēķināt, mērīt lietas, izmantojot mājas vidē pieejamās lietas, piemēram, salikt rindā 10 rotaļlietas, sākot ar mazāko un noslēdzot ar lielāko. Pastaigu laikā audzēkņi klausās putnu balsis, mācās to nosaukumus, kā arī vāc dažādus dabas materiālus, no kuriem pēc tam var veidot radošus darbus, kolāžas. Savukārt, noskatoties video sveicienus no mūzikas pedagoga, audzēkņi kopā ar vecākiem gatavo ritma instrumentus un mācās tos pielietot, klausoties dziesmas.

Bērnudārza “Pasaciņa” audzēkņi aktīvi darbojas kopā ar vecākiem mājās – audzē uz palodzes pavasara lokus, gatavo gardus našķus un cenšas izpildīt ne tikai pedagogu uzdoto, bet arī pašu izdomātus uzdevumus, izmantojot jau iepriekš iegūtās zināšanas. Bērnudārza vecākās grupas bērni izaicina cits citu sportiskām aktivitātēm, piemēram, veicot pēc iespējas vairāk pietupienu vienā minūtē. Bērni labprāt pieņem izaicinājumus, dalās ar saviem rezultātiem un aicina sportiskās aktivitātēs iesaistīties ikvienu no mums.

Arī bērnudārza “Saulīte” audzēkņi kopā ar vecākiem ik nedēļu attālināti veic pedagogu sagatavotos uzdevumus. Interesanti, ka pedagogi lietotnē Whatsapp uzdevumus nodod kā balss ziņas vai video, tādējādi veidojot emocionālo piesaisti bērnam ar attiecīgās grupas audzinātāju. Pedagogi tāpat kā bērni gatavi jauniem izaicinājumiem – tuvojoties Lieldienām audzinātājas sagatavojušas audzēkņiem dažāda lieluma vēstules, kurās bērniem sagatavoti vairāki aizraujoši uzdevumi. Tāpat audzinātājas sazinās ar bērniem individuāli un organizē videorotaļnodarbības, sagādājot audzēkņiem gandarījumu. Pēc piedalīšanās šādās rotaļnodarbībās audzēkņiem ir interese tās noskatīties vēlreiz, lai varētu piedalīties un atkārtot rotaļas. Audzēkņi aktīvi piedalās arī sporta un mūzikas nodarbībās, kuras organizē attiecīgie pedagogi. Ar šo video palīdzību bērni patstāvīgi veic mācību procesu un apgūst jaunas prasmes. Audzinātājas atgādina – ja mājās nav nepieciešamais sporta inventārs, tad var izmantot lietas, kas pieejamas katrā mājā, piemēram, par bumbu mešanai mērķī kļūst griķu paka, kas ievietota zeķē. Vai paspēji jau izmēģināt?

Savukārt pirmsskolas izglītības iestāde “Sirdsapziņas skola” bērnus aicina piedalīties rotaļās un pirkstiņnodarbībās, izdziedot dažādas dziesmas, kas iepriekš sagatavotas kā video, ko iespējams aplūkot vairākkārt. Bet vakarā pirms gulēt iešanas vecāki aicināti bērniem stāstīt pasakas, tādējādi attīstot bērnam klausīšanās prasmi. Pasakas ir iespējams izstāstīt arī kā leļļu izrādi, dodot iespēju arī bērniem izspēlēt pasaku kā izrādi. Pavadot laiku kopā ar bērniem mājās, vecāki bērniem var iemācīt vairākas pieklājīgas darbības, piemēram, klusi atvērt un aizvērt durvis (šāds vingrinājums attīsta koncentrēšanās spēju, koordināciju, patstāvību), pieklājīgi palūgt lietas, tādējādi apgūstot prasmi būt pieklājīgam. Pavisam interesanta ir skaņu spēle, kas attīsta bērniem valodas prasmi – vecākiem jāsameklē vairāki priekšmeti, kas katrs sākas ar savu burtu un tad jānosauc tikai priekšmeta pirmais burts. Savukārt bērnam jāatmin, kas tas ir par priekšmetu.

Jau ziņots: laikā, kad vīrusa Covid-19 izplatība turpinās, Siguldā norisinās sociāla akcija ar motīvu “Satiec sevi”, kuras laikā iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti būt atbildīgiem un publiskās vietās uzturēties tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams. Ģimenes aicinātas izvērtēt bērnudārza apmeklējuma nepieciešamību valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi