×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-09
Pirmajā pārtikas paku izdalē maltīte nodrošināta 758 bērniem un viņu ģimenēm

Otrdien un ceturtdien, 7. un 9. aprīlī, pašvaldība uzsāka pārtikas paku izdali maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm ar bērniem bērnudārzos un skolēniem no 1. līdz 9. klasei. Pakas tika dalītas trīs punktos – pie Siguldas 1. pamatskolas, pie Pakalpojumu centra Raiņa ielā 3, kā arī pie Siguldas Sporta centra. Otrdien pārtikas pakas tika izdalītas 380 bērniem, bet ceturtdien – 378 bērniem, kas atbilda noteiktajiem kritērijiem.

Nākamā pārtikas paku izdale norisināsies 29. aprīlī, bet pieteikties, zvanot darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00 uz tālruņa numuru 67385298 Sociālajam dienestam, varēs no 20. līdz 23. aprīlim. Atgādinām, ka pārtikas pakas divas reizes mēnesī var saņemt skolēni, bet vienu reizi mēnesī bērni, kuri apmeklēja bērnudārzu pirms valstī noteiktā ārkārtējā stāvokļa, bet tagad to neapmeklē un atbilst noteiktajiem kritērijiem.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, saņemot pieteikumus no ģimenēm, kuras atbilda atbalsta saņemšanas kritērijiem, vienojās par laika grafiku, kādā pakas tika saņemtas, lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējs kontakts. Šāda sistēma tiks saglabāta arī turpmāk.

Jau ziņots, ka pārtikas pakas veido SIA “Vectēvs” no Latvijas ražotāju produktiem 20 eiro vērtībā par katru pārtikas paku katram bērnam. Tajās ietilpst dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, cukurs, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Kopējais pakas svars ir 14 kilogrami. Pašvaldība atbalsta sniegšanai tiem, kam tas visvairāk nepieciešams, paredzējusi aptuveni 60 tūkstošus eiro.

Ģimenēm, kuras nepieteicās pirmās pakas saņemšanai, nebūs iespējams saņemt iepriekšējo pārtikas paku saturu, jo tās tiek pasūtītas saskaņā ar esošajiem pieteikumiem. Turklāt paku saturs pa periodiem daļēji tiks mainīts, lai nodrošinātu ģimenēm daudzveidīgu un sabalansētu piedāvājumu.

Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ja ģimenēm, kuras neietilpst Ministru kabineta nosauktajās grupās, nepieciešama palīdzība bērnu ēdināšanā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, ko ģimenes var saņemt ārkārtējās situācijas laikā īslaicīgu grūtību pārvarēšanai, pieejama šeit. Kā arī papildinformācija par pašvaldības lēmumu uzsākt pārtikas paku izdali maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu bērniem.

Foto: paldies Grīnbergu ģimenei, kura padalījās ar pārtikas pakas saturu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi