×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-14
Leona Paegles ielā izveidots pazemes atkritumu šķirošanas punkts

Rūpējoties par vides ilgtspējas saglabāšanu Siguldas novadā, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” izveidojis jau devīto šķiroto atkritumu pazemes nodošanas punktu. Tas atrodas Leona Paegles ielā 6B, un tajā divos atsevišķi izbūvētos pazemes konteineros ikviens Siguldas novada iedzīvotājs bez maksas var ievietot sašķirotos plastmasas, papīra, metāla iepakojumus un stikla taru.

Jaunizveidotie pazemes konteineri ir daļa no atkritumu šķirošanas viedpunkta, kas būs pirmais šāda veida projekts Latvijā. Jau šobrīd pazemes konteineros novadnieki aicināti ievietot sašķirotās dzērienu stikla pudeles un burkas, kā arī plastmasas, papīra, metāla iepakojumu, piemēram, PET pudeles, šampūnu, dušas želeju un citas līdzīga veida pudeles, plastikāta maisus, kartona un papīra kastītes, metāla bundžas un sausu makulatūru. Atgādinām, ka pirms izmešanas nododamajam materiālam jābūt pēc iespējas tīram no ēdienu un dzērienu paliekām, kā arī saplacinātam. Publisko šķirošanas konteineru izvešana tiek nodrošināta bez maksas.

Plānots, ka viss atkritumu šķirošanas viedpunkts tiks atklāts šā gada otrajā pusē. Tajā visi interesenti varēs turpināt bez maksas nodot sašķiroto iepakojumu, savukārt Leona Paegles ielas kvartāla iedzīvotājiem papildus būs pieejami arī speciāli preskonteineri sadzīves un bioloģiski noārdāmo atkritumu nodošanai. Tādējādi iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja norēķināties tikai par individuāli nodoto nešķiroto un sadzīves atkritumu apjomu.

Šobrīd novadniekiem kopā pieejami jau 138 publiskie dalītās atkritumu vākšanas konteineri stikla tarai un plastmasas, papīra, metāla iepakojumiem.

SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus, atbilstoši šā brīža situācijai valstī saistībā ar Covid-19 risku mazināšanu, vēl arvien būt atbildīgiem un ievērot īpašu piesardzību, izmetot atkritumus. Šķiroto atkritumu konteineros neizmest salvetes, dvieļus un kabatlakatiņus un citus sadzīves atkritumus, kā arī pēc atkritumu iznešanas rūpīgi nomazgāt rokas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi