×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-14
XIV Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi pārcelti uz 2021. gadu

Mākslu skola “Baltais flīģelis” marta sākumā izsludināja pieteikšanos dalībai XIV Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos “Mūzikas interpretācija mūsdienās”, to norisi plānojot no 14. līdz 23. jūlijam. Tomēr, ņemot vērā ārkārtējo situāciju Latvijā un pasaulē, Meistarkursu organizēšanas darba grupa ir pieņēmusi lēmumu tos pārcelt uz nākamā gada jūliju, par precīzu laiku informējot tiklīdz tas būs iespējams.

Tradicionāli meistarkursi ik reizi pulcē aptuveni 100 jaunos mūziķus, kas norāda uz to unikalitāti un nepieciešamību vienkopus satikties topošajiem akadēmiskās mūzikas atskaņotājmāksliniekiem un pedagogiem. Tāpat potenciālajiem augstāko mūzikas un mūzikas pedagoģijas augstskolu studentiem meistarkursu laikā ir iespēja iepazīties ar augstāko mūzikas mācību iestāžu piedāvātajām izglītības programmu iespējām un to docētājiem. “Mēs ticam, ka mīlestībai uz mūziku robežas nepastāv, tāpēc, kamēr satikšanās ir jāatliek, aicinām ikvienu interesentu sekot digitālai pasaulei, kurā šobrīd pieejami unikāli ieraksti, video koncerti un tiešraides,” aicina meistarkursu mākslinieciskā vadītāja Dace Aperāne.

Jau ziņots, ka meistarkursu pirmsākumi meklējami trīs Starptautiskajās latviešu jauno mūziķu radošajās nometnēs Kanādā. Un kopš 1994. gada Latvijā ir organizētas 13 šādas nometnes, kuras laika gaitā ar savu augsto profesionālo līmeni ieguvušas meistarkursu statusu. Meistarkursu vadītājs ir Ventis Zilberts (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), mākslinieciskā vadītāja – Dace Aperāne (ASV), savukārt kursu nozaru vadītāji atskaņotājmākslā – Agnese Egliņa (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) un Ventis Zilberts, kompozīcijā un mūzikas teorijā – Gundega Šmite (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), mūzikas pedagoģijā – Dace Aperāne.

Meistarkursu laikā ikvienam interesentam koncertzālē “Baltais flīģelis” ir iespēja apmeklēt bezmaksas koncertus vairāku dienu garumā. 2018. gadā meistarkursu dalībnieki piedalījās arī vienā no tradicionālajiem svētdienu rītiem Muzikālajās brokastīs. Meistarkursi norisinās reizi divos gados, tāpēc aicinām atsaukt atmiņā, kā tie notika 2018. gadā: fotogaleriju iespējams aplūkot šeit un šeit.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Siguldas novada pašvaldība, Amerikas latviešu apvienības Kultūras fonds no Aleksandra Okolo-Kulaka piemiņas fonda, Pasaules Brīvo latviešu apvienības Kultūras fonds, Latviešu kultūras biedrības TILTS “Mūzikas nometnes fonds”, Latviskā Mantojuma fonds Bostonā, Montreālas latviešu sabiedriskais centrs, Latviešu Ērģelnieku ģilde Amerikā, Daugavas Vanagi un Vanadzes Ņujorkā un citas latviešu organizācijas un labvēļi ASV un Kanādā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi