×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-15
No 15. līdz 30. aprīlim norisinās zaļo un dārza atkritumu nodošanas akcija

Ik gadu pavasarī pašvaldība aicina novada iedzīvotājus sakopt savus īpašumus, tādējādi rūpējoties par tīru un sakoptu vidi visā novada teritorijā. Siguldas pilsētas SIA “Jumis” sadarbībā ar pašvaldību no 15. līdz 30. aprīlim rīko zaļo un dārza atkritumu šķirošanas akciju, kurā novadnieki var bez maksas nodot arī bioloģiski noārdāmos zaļos un dārza atkritumus, nogādājot tos uz šķirošanas laukumu “Zemdegas”​ ar savu transportlīdzekli un pašrocīgi tos izberot. Tāpat akcijas laikā ir iespēja bez maksas nodot šķeldošanai koku zarus uzņēmumam SIA “DGR serviss” Šķūņu ielā 4, Peltēs.

Šogad zaļo un dārza atkritumu pašizvešanas akcijas laikā speciālos atkritumu maisus nebūs iespēja saņemt, jo koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ ir pārāk liels tiešā kontakta risks maisu izdalē un savākšanā.

Papildus tam ceturtdien, 16. aprīlī, SIA “DGR serviss” organizēs zaru savākšanas akciju no privātīpašumiem. Viena zaru savākšanas reize maksās, sākot no 5 eiro, par kopējo apjomu vienojoties, kad tiks pieteikts pakalpojums. Tiem, kas vēlas nodot zarus, līdz trešdienas vakaram, zvanot uz tālruņa numuru 25486277, jāpiesaka adrese un aptuvenais zaru apjoms. SIA “DGR” serviss izveidos grafiku zaru savākšanai no privātīpašumiem, lūdzot zaru kaudzes novietot brīvi pieejamā vietā, lai būtu iespēja ērti piebraukt.

Jau ziņots, ka šobrīd valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ Siguldas pilsētas SIA “Jumis” klientu centri darbojas attālinātā režīmā, taču atkritumu šķirošanas laukums “Zemdegas” darbu turpina atbilstoši Valsts vides dienesta sagatavotajām rekomendācijām. Tajā kā līdz šim var nodot plastmasas, papīra, metāla iepakojumu, stikla taru, elektrotehniku, autoriepas un cita veida atkritumus. Šķirošanas laukuma darba laiks ārkārtējās situācijas laikā paliek nemainīgs:

  • otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;
  • trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00;
  • ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00;
  • sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Apmeklējot atkritumu šķirošanas laukumu, iedzīvotāji aicināti ievērot valstī noteiktās piesardzības prasības – vienlaikus atkritumu šķirošanas laukumā ar laukuma uzraugu drīkst atrasties ne vairāk kā divas kopā ieradušās personas vai personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, ievērojot divu metru distanci starp laukuma uzraugu vai citiem apmeklētājiem, kas gaida ārpus laukuma rindā, lai iekļūtu atkritumu šķirošanas laukumā. Pēc laukuma apmeklējuma aicinām nomazgāt rokas un nepieciešamības gadījumā veikt dezinfekciju. Lai mazinātu potenciālos koronavīrusa Covid-19 saslimstības riskus un novērstu nepieciešamību atvestos atkritumus pārvietot trešajām personām, tostarp SIA “Jumis” darbiniekiem, ikviens aicināts visus sašķirotos atkritumus rūpīgi novietot laukumā tam paredzētajās vietās.

Iedzīvotājus lūdz izvairīties no šķirošanas laukuma apmeklējuma, ja ir novērota kāda no koronavīrusa Covid-19 raksturīgajām pazīmēm – klepus, kakla sāpēs, paaugstināta temperatūra un citas. Tāpat iedzīvotāji šķirošanai paredzētajos punktos aicināti neizmest izlietotās salvetes, kabatslakatiņus un sejas aizsargmaskas. Tos drīkst izmest kopējos sadzīves atkritumos, rūpīgi iesaiņojot vismaz divos plastikāta maisos.

Jautājumu gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar SIA “Jumis”, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi