×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-04-15
Lielā talka norisināsies 16. maijā

Ņemot vērā pašreizējo situāciju Latvijā un visā pasaulē, kā arī paaugstinātas drošības un sociālās distancēšanās apstākļus, Lielā talka šogad tiek organizēta, lielāku uzsvaru liekot uz individuālo talkošanu. Kā iepriekš tika ziņots, talka norisināsies 16. maijā, taču visi talkotāji aicināti izvēlēties vienu no sev piemērotākajiem un pašreizējos apstākļos pieļaujamajiem talkošanas formātiem.

Arī šogad Lielās talkas moto ir “Mēs piederam nākotnei – Latvija pieder nākotnei!” un šogad šim sauklim ir arī papildu vēstījums: “Sakop savu sētu, Tava sēta – Latvija”. Tā mērķis ir veicināt izpratni par savas sētas un pagalma sakopšanu, jo tā veido valsti kopumā. Šogad iedzīvotāji aicināti vairāk pievērsties savas apkārtnes sakārtošanai, ievērojot visus sociālās distancēšanās noteikumus un izvēloties kādu no formātiem:

  • solo talkas: talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopjot savas mājas apkārtni;
  • duo talkas: talkojiet divatā. Ja vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad var talkot droši kopā, ja draugi vai paziņas, tad ievērojot vismaz divu metru distanci;
  • ģimenes talkas: talkojiet visa ģimene kopā, bet ievērojot, ka visām personām ir jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

Lielās talkas organizatori uzsver, ka 16. maijā Lielā Talka notiks, ievērojot tā brīža piesardzības apstākļus, ja tādi uz talkas brīdi joprojām būs aktuāli. Visi talkotāji arī aicināti atzīmēt savas talkošanas vietas interaktīvajā kartē tīmekļa vietnē www.talkas.lv. Tajā var pieteikt gan labiekārtošanas talkas, gan uzkopšanas talkas.

Labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talkotājs, neatkarīgi, vai talkošanas notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kuras notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši talkotāji.

Savukārt uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus un kurās tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana. Talciniekus aicinām savlaicīgi pieteikt talkošanas vietu un saņemt bezmaksas atkritumu maisus pie Siguldas novada pašvaldības Zaļumsaimniecības speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Tāpat kā pagājušajā gadā, būs pieejami divu krāsu atkritumu maisi – balti un zili. Zilie maisi ir paredzēti visa veida plastmasas atkritumiem, kas vēlāk nonāks otrreizējā pārstrādē, bet baltie maisi – pārējiem atkritumiem. Informējam, ka Lielās talkas laikā tikai šādu maisu savākšanu reģistrētajās talkas vietās nodrošinās organizētāji.

Līdz ar labiekārtošanas vai uzkopšanas talkas vietas atzīmēšanu kartē, cilvēks saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkošanas vietu sociālo tīklu vietnēs. Tas arī koordinatoriem ļaus labāk komunicēt talkošanas vietās, kā arī apzināt potenciālo talkotāju skaitu tajās.

Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.talkas.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi